Odbijena jedina ponuda za Vektra Boku

Dodajte komentar

Za kupovinu dijela imovine kompanije Vektra Boka, ponuđene po početnoj cijeni od 8,4 miliona eura, na novi javni poziv, okončan 20. decembra, pristiglaje samo jedna ponuda. Međutim, nije odgovarajuća, kazao je predsjednik odbora direktora te kompanije Milić Popović.

Nakon isteka sedam dana od prijema ponuda, na otvaranju je ustanovljeno da je ponuđena cijena drastično niža od one u pozivu, zbog čega Popović nije želio da precizira o kom kupcu je riječ, niti za
šta Je konkretno ponuda stigla, prenosi Radio Jadran. Kako je najavio, odbor direktora će na narednoj sjednici, planiranoj za januar, donijeti odluku o novom terminu javnog poziva.

Na prodaju su ponuđeni restoran Galeb, po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona i zemljište na Rosama za 250 hiljada eura. Pored toga ponuđeni su i poslovni prostor službe računovodstva za 220 hiljada, motel Borići sa zemljištem za 200 hiljada, kao i zemljište kod hotela Rivijera Njivice, na tri katastarske parcele, od po 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura.

Do sada su prodati poslovni prostor Paradizo u centru Herceg Novog, koji je kupio privatnik Rajko Čelebić za 251 hiljadu eura i Autobuska stanica no cijeni od 370 hiljada eura, čiji je vlasnik danas kompanija ,,D station iz Budve.

Stečaj u firmu Vektra Boka uveden je u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci. Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio plan reorganizacije Vektre Boka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *