Uber ostvaruje veći prihod od dostave hrane nego od prevoza

Dodajte komentar

Kompanija Uber, koja pruža prevozničke usluge, bavi se još jednim biznisom. Još od 2014. godine kad je s tim krenuo u Los Anđelesu, Uber se u brojnim gradovima u svijetu bavi dostavom hrane i taj im je posao po prihodima već premašio prevoznički u 19 gradova u Evropi, na primjer, u Milanu, Madridu i Grenobleu.

Toussaint Wattinne, generalni direktor “Uber Eats”-ove kancelarije u Londonu, tvrdi da je njihova dostava jedan od najbrže rastućih servisa dostave hrane na svijetu, ako ne i najbrže rastući. Zasad postoji u 30 zemalja, a očekuje da će im broj zaposlenih u 2018. godini biti povećan za 50 odsto, prenosi “Večernji list”.

“Kad objašnjavamo naš rast i pokušavamo unaprijediti servis, prva stvar koja igra veliku ulogu je izbor restorana čiju ćemo hranu dostavljati”, komentariše Wattinne.

Jedno od najjačih tržišta za njih je Velika Britanija, gdje su prisutni u 40 gradova i umreženi sa više od 8.000 restorana, među kojima su “McDonalds”, “Duck&Waffle”, “Pret” i “Prezzo”.

“To što smo sposobni ponuditi ove restorane je ključni faktor. Kako povećavamo ponudu, vidimo da i korištenje raste”, kaže Wattinne i dodaje da je druga bitna okolnost brzina i pouzdanost dostave, a tu im na ruku ide logistika, koju već imaju na raspolaganju i tehnologija na koju se mogu osloniti. Tako na primjer, vrijeme dostave na većinu lokacija u Londonu kraće je od 25 minuta, što im je među najboljim rezultatima uopšte. Prema procjeni Financial Timesa, prihodi “Uber Eats”-a bi u ovoj godini mogli dostići tri milijarde dolara. Spominje se prihod između 700 i 870 miliona dolara u drugom kvartalu, u kojem je ukupan prihod Ubera iznosio 8,7 milijardi dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *