Raspisan tender za I i III dionicu saobraćajnice “Jugozapadna obilaznica”

Dodajte komentar

Glavni grad Podgorica raspisao je tender za realizaciju projekta saobraćajnice “Jugozapadna obilaznica”, i to tender za izgradnju I i III dionice saobraćajnice “Jugozapadna obilaznica” – od magistralnog puta Podgorica-Petrovac do mosta na Morači i od mosta do puta Podgorica-Cetinje, ukupne vrijednosti od 15.918.653 eura.

“Obilaznica je dužine 3.621 metara, podijeljena je na tri dionice i sadrži dva objekta: most preko rijeke Morače, dužine 150 metara i  nadvožnjak u zoni KAP-a, dužine 29,4 metra”, saopšteno je iz PG Biroa.

Poprečni profil saobraćajnice definisan je sa dvije kolovozne trake od po sedam metara, razdjelnim ostrvom širine dva metra i obostranim pješačkim stazama dužine po dva metra.

Od prateće infrastrukture predviđena je izgradnja atmosferske kanalizacije, TK kanalizacije, javne rasvjete i vodovoda.

Vodovod se na desnoj obali Moraće spaja sa novoprojektovanim vodovodom duž Cetinjskog puta, a na lijevoj obali će se spojiti sa postojećim vodovodom duž magistranog puta M-2 preko cjelovoda planiranog DUP-om “KAP”.

Duž najvećeg dijela trase biće izgrađen i kolektor fekalne kanalizacije koji ide ka budućem uređaju za prečišćavanje otpadnih voda.

Prema tenderskoj dokumentaciji izvođač radova je dužan da izvrši predmetne radove u roku od 540 kalendarskih dana, od dana uvođenja izvođača u posao.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *