Vlasnica njvrijednijeg startup-a na svijetu ima “plan B”

Dodajte komentar

Kompanija koja se našla u seriji skandala, kao i njena vlasnica Elizabet Holms, sprema se se povratak na scenu.

Kompanija je saopštila investitorima da je uspjela da prikupi 100 miliona dolara preko Fortress Investment Group, koji je od ove godine u vlasništvu Softbanke. Detalji ove transakcije još nisu saopšteni.

“Prema našim sadašnjim projekcijama, vjerujemo da ćemo imati dovoljno likvidnosti za 2018. godinu. Tako da se nadamo da ćemo uspjeti da dobijemo dozvolu za laboratoriju u kojoj bismo testirali virus Zika, što smo već bili započeli“, rekla je Holmsova.

To je prvi put da se kompanija oglasila povodom finansiranja, još od 2015. godine kada je počela da se suočava sa pitanjima o pouzdanosti njenih testova. Posljednja procjena govori da je kompanija vrijedna 9 milijardi dolara.

“Dosta posla je pred nama“, rekla je Holmsova i dodala: “Ova transkacija će nam omogućiti da nastavimo s planovima posle pauze, da riješimo preostala pravna pitanja i poziciju Teranosa“.

Teranos, koji je trebalo da unese revoluciju u industriju krvnih analiza, objavio je da poništava sve nalaze napravljene na njihovom uređaju Edison u 2014. i 2015. godini. Regulatori su potom zabranili osnivaču kompanije Teranos – Elizabet Holms rad u laboratoriji na dvije godine.

Kompanija je potom lansirala i nove proizvode kompanije u jeku skandala i htjela da se bori protiv zika virusa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *