Još četiri dana za prijave na British Council konkurs za Zapadni Balkan

Dodajte komentar

Britanski savjet (British Council) objavio je otvoreni poziv za habove, startape i mala i srednja preduzeća da uzmu učešće u programu “Digitalni gradovi”, koji povezuje gradove i profesionalce iz Britanije i sa Zapadnog Balkana, objavljeno je na zvaničnom sajtu.

Program “Digitalni gradovi” je namijenjen stručnjacima sa prostora Zapadnog Balkana koji rade u digitalnim industrijama, a puni naziv projekta je “Povezivanje gradova Velike Britanije i Zapadnog Balkana kroz digitalnu tehnologiju”.

Povezivanje digitalnih gradova

“Kroz program “Digitalni gradovi”, povezaćemo 12 britanskih gradova sa 12 gradova sa područja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crne Gore, Kosovo, Makedonija i Srbija) kroz digitalne industrije, sa fokusom na inovacije u kreativnim industrijama i primenu tehnologije u domenu obrazovanja”, kaže se u pozivu.

Projekat finansira vlada Velike Britanije, a implementira ga British Council u partnerstvu sa udruženjem Kulturni kod.

“Sa ovim programom želimo da doprinesemo razvoju polja digitalnih tehnologija kako na Zapadnom Balkanu tako i u Velikoj Britaniji, kroz osnaživanje strategija i politika, facilitaciju habova i gradskih mreža, kao i kroz razvoj veština profesionalaca i lidera habova”, navode organizatori.

“Digitalni gradovi” će, kako tvrde, povezati one koji razvijaju strateške dokumente i politike na nivou gradova, kao i startape, digitalne i kreativne habove i MSP-ove koji rade na projektima digitalizacije gradskih administracija, kreativnih industrija i digitalnog obrazovanja.

Razvoj kapaciteta uz British Council

“Povezaćemo i razviti kapacitete startapa, digitalnih i kreativnih habova i digitalnih MSP-ova koji rade na inovacijama u poljima kreativnih industrija i digitalnog obrazovanja, kroz pružanje prilika za direktno uvezivanje, razvoj kapaciteta, razmenu znanja, kao i mogućnosti za razvoj zajedničkih projekata i razmene”, tvrde u Savjetu.

Svi zainteresovani učesnici trebalo bi da popune prijavni formular i pruže što više detalja o svojim aktivnostima. Rok za slanje prijava je 30. decembar u 23:59 h (CET), do kada treba poslati e-mail sa priloženim popunjenim formularom na adresu [email protected].

Dvanaest organizacija/kompanija sa Zapadnog Balkana i iz Velike Britancije (ukupno njih 24) biće odabrane kao korisnici projekta, dok će druge organizacije koje se prijave na konkurs i uđu u uži izbor takođe imati priliku da imaju koristi od ovog programa i učešća u pojedinim edukativnim i networking događajima.

Podsjetimo da British Council ima aktivnu ulogu u podršci startap industriji regiona, poput projekta “Radionica na temu Object-Based Media” održana početkom oktobra prošle godine u Sarajevu.

Izvor: Startapovanje.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *