Triglav: 2018. planirana dobit prije oporezivanja između 80 i 90 miliona eura

Dodajte komentar

Triglav grupa (u okviru koje posluje Lovćen osiguranje) je predstavila planove za 2018. godinu. Grupa planira dobit prije oporezivanja u iznosu između 80 i 90 miliona eura, konsolidovanu bruto premiju osiguranja višu od 1 milijarde eura i kombinovani koeficijent na povoljnoj visini od oko 95 %.

“Poslovanje će se u 2018. godini prema predviđanjima odvijati u boljim makroekonomskim prilikama u regionu, a istovremeno može da se očekuje povećana konkurentnost tržišta osiguranja i nastavak smanjenja prihoda od investicija zbog niskih kamatnih stopa. Grupa Triglav će i dalje dosljedno da sprovodi strategiju 2017-2020 u pravcu svoje vizije da dinamički razvija nove načine poslovanja, što je osnov odgovornog dugoročnog razvoja, te da i dalje posluje profitabilno i bezbjedno”, naveli su iz kompanije.

Kako su kazali, Triglav grupa, vodeća osiguravajuće-finansijska grupa u Sloveniji i u regionu Adria, nastaviće u 2018. godini sa striktnim sprovođenjem svoje strategije 2017-2020. Grupa očekuje da će na području osiguranja njeno poslovanja biti pod uticajem poboljšanih makroekonomskih prilika u regionu, koje će istovremeno pokrenuti još oštriju konkurenciju na njenim tržištima osiguranja. S obzirom na izglede u 2018. godini nastaviće se nepovoljne prilike na finansijskim tržištima s niskim kamatnim stopama.

“Poslovanje Grupe ostaće u 2018. godini finansijski čvrsto i profitabilno. Grupa očekuje zadržavanje visokih kreditnih rejtinga »A« od strane obje priznate rejting agencije. Bruto dobit Grupe planirana je u visini između 80 i 90 miliona eura (plan za 2017. je između 70 i 80 miliona eura”, navodi se u saopštenju Triglava.

“U djelatnosti osiguranja Triglav grupa će i dalje jačati svoje jake konkurentske prednosti, sprovodiće odgovarajuću tržišnu strategiju i prilagođavati prodajne aktivnosti i prodajne kanale potrebama svojih klijenata i posebnostima pojedinih tržišta. Grupa za 2018. godinu planira više od 1 milijarde eura fakturisane konsolidovane bruto premije osiguranja (plan za 2017. je oko 930 miliona eura). Na području masovnih štetnih događaja očekuju se slični trendovi kao i proteklih godina, te je stoga važno da Grupa brižno čuva odgovarajuću zaštitu kroz reosiguranje. Kombinovani koeficijent Triglav grupe planiran je na povoljnoj visini od oko 95 %, što je njegova prosječna ciljna strateška vrijednost. S obzirom na nepovoljno finansijsko okruženje Grupa planira niže prihode od svog portfolija ulaganja u akcije. Investiciona politika ostaće, praktično, neizmijenjena i usmjerena u prioritetno utvrđivanje bezbjednosti i likvidnosti uz postizanje odgovarajuće profitabilnosti”, nastavili su.

U okviru upravljanja imovinom Grupa će da slijedi strateška usmjerenja povećavanja obima sredstava u upravljanju klijenata iz naslova neobavezne štednje i efikasnog upravljanja imovinom na nivou čitave Grupe.

Andrej Slapar, predsjednik uprave Zavarovalnice Triglav, je izjavio: “Za 2018. godinu smo sebi zacrtali ambiciozne ciljeve, planiramo veću premiju i veću bruto dobit u odnosu na planove za 2017. Uzeli smo u obzir predviđene prilike za naše poslovanje, a prvenstveno energiju ekipe i više od 5000 saradnika Triglav grupe, koji predano i dosljedno sprovode cjelokupan splet strateških aktivnosti određenih do 2020. godine. Slijedeću godinu vidimo kao važan korak u pravcu naše vizije da dinamički razvijamo nove načine poslovanja, koji su temelj našeg odgovornog dugoročnog razvoja te da ujedno poslujemo profitabilno i bezbjedno”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *