Wall Street se povukao sa rekordnih nivoa, Apple vodio pad tech-sektora

Dodajte komentar

Američke akcije utorak su završile padom, nakon što je Apple vodio pad u tehnološkom sektoru. S&P je izgubio 0,3% a NASDAQ 0,4%, dok je DOW izgubio 0,15%. Apple je izgubio 1,1% na vrijednosti nakon što je Nomura izdala saopštenje da akcije više nije „buy“ već „hold“ preporuka, usljed činjenice da je uspjeh kompanije na platformi iPhone X sada u prolaznoj fazi.

Ovo je za sobom povuklo i pad cjelokupnog tehnološkog sektora (iz S&P indeksa) za 0,5%. Inače, kako se i očekivalo poreska reforma je izglasana u kongresu a sada bi trebalo proći i glasanje u senatu.

Evropske berze uglavnom su završile u minusu a krivac za to je iznenadni pad njemačkog indeksa poslovne klime kao i opreznost investitora povodom glasanja u kongresu i senatu SAD-a na temu poreske reforme (treba uzeti u obzir da se evropske berze zatvaraju pre američkih). Panevropski Stoxx Europe 600 izgubio je 0,45%.

Od korporativnih dešavanja izdvajamo da je Hugo Boss dobio 0,93% na vrijednosti nakon što je direktor kompanije izjavio da će u 2018 rast prihoda kompanije premašiti generalni rast tržišta. Pored ove vijesti izdvajamo i to da je Dialog Semiconductor porastao 8,3%, nakon što je kineski Tsinghua Unigroup povećao udio u kompaniji na 9%.

WiseBroker

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *