Čedi hotel proglašen za najbolji na svijetu

Dodajte komentar

U konkurenciji više od 800 hotela širom svijeta, švajcarski hotel Čedi Andermat (The Chedi Andermatt) koji posluje u Andermatu, rezidencijalnom odmaralištu  u vlasništvu kompanije Orascom Development Holding proglašen je za najbolji luksuzni planinski hotel na svijetu (Luxury Mountain Hotel – Global Winner) kao i najbolji luksuzni ski resort u Evropi  (Luxury Ski Resort – Continent Winner Europe). Radi se o World Luxury Hotel Awards – svojevrsnom Oskaru u svijetu hotelijerstva.

Zahvaljujući saradnji sa Orascomom u Švajcarskoj, Čedi sljedeće godine otvara vrata svog drugog evropskog hotela – Čedi Luštica Bay u novom turističkom gradu Luštica Bay koji se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

Čedi, koji treba da bude otvoren tokom ljetnje sezone 2018. godine, prvi je od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru Luštice Bay, turističkog grada vrijednog 1,1 milijardu eura. Rezidencijalno odmaralište Luštica Bay će se prostirati na oko sedam miliona kvadrata spektakularnog pejzaža i netaknute prirode tivatskog dijela poluostrva Luštica.

Hotel će sadržati 111 soba, 51 u sklopu hotela i 60 u vidu privatnih kondominijuma koji će biti dostupni kao ekskluzivni studio apartmani za odmor. Predviđen je internacionalni restoran, cjelodnevni restoran, bar, konferencijski i poslovni centar, kao i otvoreni grijani bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim grijanim bazenom i teretanom. U sklopu hotela su i visokokvalitetni maloprodajni i poslovni prostori na šetalištu marine.

Grubi građevinski radovi su završeni na cjelini sa hotelskim sobama i condo dijelu dok se na glavnoj zgradi sa javnim sdržajima privode kraju i uskoro počinju fasadni radovi. Na objektu sa hotelskim sobama završeni su i hidroizolaterski radovi na ravnom krovu kao podloga za ozelenjavanje krovnog pokrivača. Uređenje terena i radovi na pripadajućoj infrastrukturi hotela se odvijaju u skladu sa planom. Na izgradnji hotela je dnevno angažovano prosječno 210 radnika i inženjera.

Kompanija Luštica Development koja razvija projekat Luštica Bay nedavno je imenovala Marka Di Ruijtera /Marc De Ruijter/ za generalnog menadžera hotela Čedi Luštica Bay Crna Gora /The Chedi/.

Gradnja hotela Čedi počela je u aprilu ove godine. Očekuje se da će hotel biti završen do sredine sljedeće godine, kada će zvanično biti otvorena i Marina Luštica Bay, nautički objekat sa 176 vezova za prihvat brodova dužine do 35 metara, te kompletirano Marina naselje sa nekoliko stambenih zona, uključujući stambeno-poslovne objekte na šetalištu u zoni „Kamelija“, stambeni blok „Magnolija“, kao i najluksuznije objekte u marini poput gradskih kuća „Mimoza“ i  bloka sa vilama „Ruža“.

“Kompanija Luštica Development razvija projekat izgradnje integrisane turističke destinacije Luštica Bay, na površini od 690 hektara smještenoj na poluostrvu Luštica u Tivtu. To je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja na Mediteranu i biće otvoren za posjetioce tokom cijele godine. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, više od 1000 stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja”, kazali su iz kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *