Saudijski princ vlasnik najskuplje vile na svijetu (foto)

Dodajte komentar

Krunisani princ Saudijske Arabije Mohammed bin Salman otkrio je javnosti da je postao vlasnik najskuplje rezidencije na svijetu.

Ekstravagantni „Chateau Luja XIV“ prodat je 2015. godine neimenovanom kupcu sa Bliskog Istoka za preko 299 miliona dolara, što je u to vrijeme ovu nekretninu činilo najskupljom rezidencijom na svetu. Mohammed bin Salman je imovinu od 57 hektara kupio preko investicione kompanije, koja je u vlasništvu saudijske fondacije.

Njujork Tajms je objavio da je zamak kupljen preko proxy kompanija u Francuskoj i Luksemburgu, omogućavajući Salmanu da održi svoju anonimnost. Te kompanije su u vlasništvu kompanije ” Eight Investment Company”, firme kojom rukovodi šef Salmanovog imanja.

Savjetnici kraljevske porodice kažu da ova megavila pripada Salmanu i da je ona dio serije Salmanovih akvizicija, među kojima su i jahta od 500 miliona dolara i luksuzna ljetnja palata u Maroku.

Raskošni zamak, u blizini Versajskog dvora, izgradio je Cogemad, arhitekta specijalizovan za izgradnju luksuzni objekata.

Palata je izgrađena prema tradicionalnim francuskim standardima iz 17. vijeka, ali unutrašnjost sadrži najsavremenije pogodnosti uključujući lift, akvarijum, bioskop sa ležaljkama i vinski podrum.

Prethodni najskuplji dom bio je Londonski penthaus koji je 2011. godine prodat za znatno nižu cijenu od 221 miliona dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *