Dunav osiguranje u 2017. očekuje profit od oko 1,25 milijardi dinara

Dodajte komentar

Kompanija Dunav osiguranje ostvariće u 2017. godini profit od oko 1,25 milijardi dinara, što je rast bruto dobiti od 20% u odnosu na prošlu godinu i završiće godinu sa bruto premijom od preko 200 mil EUR.

Predsjednik Izvršnog odbora te kompanije Mirko Petrović kaže da će Dunav biti “prvo društvo na tržištu osiguranja Republike Srbije koje će preći 200 mil EUR premije”.

Evidentiran je rast premije u odnosu na 2016. godinu, pri čemu će neživotno osiguranje, kako se predviđa, rasti preko 7% u premiji, a životno osiguranje 11%.

– Ukupan rast premije je negdje preko 8%. Smatram da su to jako dobri rezultati – poručio je on.

Kako objašnjava, takvi rezultati, s jedne stane, ukazuju na rast srpskog tržišta osiguranja i njegov potencijal za još veći razvoj, a s druge strane, ukazuju na stabilnu i sigurnu poziciju Dunava na tržištu.

Drugi značajan pokazatelj uspešnog poslovanja kompanije jeste tržišno učešće, a Dunav osiguranje bi, prema procjenama, trebalo da završi godinu sa tržišnim udjelom od između 26-27% u čitavoj industriji osiguranja.

Ciljevi kompanije za 2018. godinu su rast bruto premije, zadržavanje tržišnog učešća i povećanje profitabilnosti u odnosu na prethodnu godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *