WeAreDevelopers konferencija: Jedan od govornika Steve Wozniak

Dodajte komentar

Vodeća evropska konferencija za programere koja se održava u Beču ugostitće osnivača kompanje Apple, Steve Wozniaka. Poznati “Woz” (67) će u maju 2018. godine biti jedan od glavnih govornika WeAreDevelopers konferencije. Wozniak je 1976. godine, zajedno sa svojim kolegom Steve Jobsom osnovao kompaniju Apple.

“Učešće osoba kalibra poput Steve Wozniaka govori o značaju WeAreDevelopers konferencije i pokazuje da je WeAreDevelopers postao internacionalno prepoznatljiv brend”, navodi Sead Ahmetović, jedan od organizatora konferencije i suosnivač WeAreDevelopers.

Pored legendarnog “Woza” na konferenciju ponovo dolazi i John Romero, jedan od kreatora planetarno poznatih igara “Doom” i “Quake”. Takođe, Romero je najavljen kao keynote govornik, usljed ogrome mase pozitivnih komentara nakon prethodnog gostovanja na konferenciji. Ovaj put će mu se pridružiti i supruga Brenda, koja je takođe programer. Pored Romera i Wozniaka potvrđeni su i drugi međunarodni govornici, uključujući Renaud Visage, jednog od suosnivača kompanije Eventbrite, Angie Jones, inženjera u Twitteru, te Feross Aboukhadijeh iz WebTorrenta. Najavljeni su i govornici iz Nginxa, Amazona, Microsofta i mnogih drugih svjetskih IT kompanija.

“Svi programeri su dobrodošli da pošalju svoje ideje za vlastita predavanja kako bi podijelili svoje znanje s drugim programerima na konferenciji”, navodi Thomas Pamminger, suosnivač WeAreDevelopers.

Snažan rast konferencije se očekuje i naredne godine. Tokom događaja u 2017. godini, zabilježeno je preko 4.000 posjetilaca, od kojih je nekoliko stotina iz naše regije, u bečku Marxhalle tokom trajanja dvodnevnog događaja. Naredne godine, od 16. do 18. maja, očekuje se između 8.000 i 10.000 posjetilaca na novoj lokaciji, u Austria Center u Beču.

Rezervacija ulaznica je već počela ( https://www.wearedevelopers.com/congress), po early bird cijenama od 299 EUR po učesniku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *