Vlasnik Crnogorskog Telekoma kupuje holandsko poslovanje Tele2

Dodajte komentar

Deutsche Telekom postigao je dogovor o kupovini holandskog poslovanja švedskog telekomunikacionog operatera Tele2 koje planira povezati sa svojim lokalnim operaterom kako bi smanjio zaostatak za konkurentima KPN-om i Ziggom.

Tele2 će za taj dio poslovanja dobiti 190 miliona eura u gotovini i 25-postotni udio u proširenom T-Mobile Nederland, saopštile su dvije kompanije u petak.

Iz DT-a su prošlog mjeseca saopštili da su spremni da spoje T-Mobile Nederland s lokalnim ogrankom Tele2 a kao alternativnu opciju naveli su uvrštenje dionica holandskog mobilnog operatera u berzansku kotaciju.

Analitičari ocjenjuju da bi spajanje holandskog poslovanja DT-a i Tele2 mogao biti dobar potez s obzirom da te dvije kompanije zauzimaju treće i četvtro mjesto na holandskom tržištu.

 

Očekuje se da će prošireni T-Mobile Nederland biti kapitalizovan internim zajmom Deutsche Telekoma od oko 1,1 milijardu eura, saopštile su dvije kompanije.

Iz Tele2 su napomenuli i da očekuju da će u četvrtom tromjesečju u stavci prekinutog poslovanja knjižiti trošak od milijardu do miijardu i po švedskih kruna (118 do 178 miliona dolara) vezano za holandski ogranak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *