Uspješna humanitarna izložba sedmogodišnjeg kreativca

Sedmogodišnji talentovani Podgoričanin, mali slikar Sava Jovović, okupio je sinoć (14.decembar) na svojoj prvoj samostalnoj humanitarnoj izložbi brojne posjetioce. Za manje od dva sata u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović”, na radost organizatora i brojnih mališana, prodate su 22 Savine slike i prikupljeno 540 eura koje su namijenjene djeci u domu “Mladost” u Bijeloj, a za nabavku materijala potrebnog za razvoj njihovih umjetničkih talenata kako za slikarstvo i vajarstvo, tako i za književnost i muzičku umjetnost.

Humanitarnu prodajnu izložbu otvorile su direktorica KIC-a Snežana Burzan i Savina mama Ivona Dabetić Jovović, koje su istakle da bi svakom djetetu, a pogotovo djeci koja odrastaju bez roditeljske brige, trebalo da pružimo sve što možemo kako bi im život bio ljepši, srećniji, ispunjeniji i kako bi odrastali u emocionalno zdrave osobe. Dok je Burzan istakla važnost solidarnosti i humanosti među ljudima, a naročito među djecom – vršnajcima, Dabetić Jovović je naglasila da je umjetnost jedan od načina da se sve emocije ispolje na zdrav i kreativan način i pokaže prirodni potencijal pojedinca.

Uskoro će mladi podgorički slikar posjetiti Dječiji dom “Mladost” u Bijeloj, a druženje sa mališanima u Domu tematski je naslovljeno “Umjetnički dan” kada će se Sava družiti sa štićenicima Doma, slikati, vajati. Organizatori imaju želju da Umjetnički dan postane dio kalendara ove jedinstvene crnogorske dječje ustanove, te da se realizuje periodično.

Check Also

Bivšem viceguverneru CBCG određen pritvor do 72 sata

Bivšem viceguverneru Centralne banke Crne Gore Veliboru Miloševiću koji je danas uhapšen po nalogu Specijalnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *