Ovako izgleda najskuplja ambasada na svijetu (foto)

Dodajte komentar

Američki ambasador u Velikoj Britaniji Brajan Vudi sa velikim zadovoljstvom se pohvalio novom ambasadom SAD u Londonu, čija izgradnja je koštala gotovo milijardu dolara. Za ovo futurističko zdanje u južnom dijelu kišovite prijestonice vjeruje se da je ubjedljivo najskuplje na svijetu, a odlikuju ga prvoklasni sitemi nadzora i zaštite. Zgrada će zvanično biti otvorena u februaru 2018, kada u Veliku Britaniju stiže i predsjednik SAD Donald Tramp.

Na ogromno mermernom zidu na samom ulazu u ambasadu biče uklesana imena svih dosadašnjih američkih ambasadora u Velikoj Britaniji. Petorica nekadašnjih ambasadora kasnije će postati predsednici Amerike: Džon Adams, Džejms Monro, Džon Kvinsi Adams, Martin van Buren i Džejms Bjukenen.

Zgrada je dizajnirana tako da “upije što više spoljašnje svjetlosti” i tako simbolizuje otvorenost i transparentnost, kažu arhitekte.

U centralnoj prostoriji na posljednjem spratu nalazi se kancelarija sa ogromnim okruglim barom, odakle se pruža fantastičan pogled na panoramu Londona.

Zgrada će imati 170.000 kvadratnih metara, duplo više od prethodne ambasade na Grosvenor skveru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *