Dow u minusu zbog mogućnosti da poreska reforma ne bude usvojena, ECB zadržala kamatnu stropu

Dodajte komentar

Wall Street je juče nakon nekoliko dana uzastopnog rasta završio u minusu a prije svega zbog zabrinutosti investitora da bi poreska reforma mogla biti blokirana, usljed međusobnog neslaganja u republikanskim redovima.

Ova mogućnost je do te mjere obeshrabrila investitore da ni bolji nego očekivani podaci iz maloprodaje (retail sales data) za novembar nisu mogli spriječiti korekciju indeksa.

Dow je izgubio 0,31%, S&P 0,41% a NASDAQ 0,28%. Od korporativnih dešavanja, u fokusu je svakako to da je Dizni juče zaključio ugovor o kupovini Twenty-First Century Fox-a i to za iznos od 52,4 milijarde USD, u akcijama. Kao rezultat, Dizni je dobio 2,8% na vrijednosti a Fox 6,5%. Evropske berze završile su u blagom minusu, nakon što je ECB objavila da zadržava referentnu kamatnu stopu na nepromijenjenom nivou od 0,5%. Odluku da zadrže kamate nepromijenjenim donijele su i Bank of England i Švajcarska centralna banka. Pored ove vijesti važno je istaći da je ECB povećao izglede za rast euro zone i to sa 2,2% na 2,4% u 2017. i sa 1,7% na 2,3% za 2018. godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *