Regionalni kongres žena preduzetnica na jesen 2018. u Sarajevu

Dodajte komentar

Regionalna asocijacija preduzetnica BiH Poslovna žena u petak je u Sarajevu potpisala Memorandum o saradnji sa Privrednom komorom FBiH. Ugovor su potpisali Dženita Zirdum, predsjednica Asocijacije i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Ovom prilikom Zirdum je predstavila dosadašnji rad Asocijacije ta najavila buduće projekte.

– Asocijacija Poslovna žena, osnovana je sredinom 2017. iz potrebe da se okupimo, umrežimo, podijelimo iskustva, znanja i probleme i jačamo žene u preduzetništvu i poslovnom svijetu. Umrežile smo se sa regionom (Slovenijom, Hrvatskom, Srbijom, Crnom Gorom, Makedonijom), ali i sa svijetom – Švedska, Irska, Njemačka,Turska, kazala je Zirdum.

Ona je najavila da će Asocijacija u jesen naredne godine u Sarjevu organizovati regionalni kongres žena preduzetnica.

Da se radi o ženama kojima vrijedi pokloniti poslovno povjerenje, potvrđuje i uspostavljena saradnja sa Privrednom komorom Federacije BiH, koja je ovjerena potpisivanjem Memoranduma o poslovnoj saradnji. Povodom potpisivanja Memoranduma Jašarspahić je naglasio da očekuje pozitivnu i dugoročnu saradnju, korz koju će promovisati žensko preduzetništvo.

Sanela Dropulić preduzetnica iz Zagreba je najavila i održavanje Kongresa preduzetnica 2018. koji će se u partnerstvu s preduzetnicama iz BiH održati u Zagrebu, na Dan žena 8. 3. 2018 godine.

Riječ je o najvećem poslovnom okupljanju žena u preduzetništvu jugoistočne Europe od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Starog kontinenta, koji se odvija s Bosnom i Hercegovinom kao državom partnerom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *