Održan sastanak guvernera CBCG sa rukovodstvom Nove banke i kompanije Azmont Investments

1 komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa rukovodstvom Nove banke AD Podgorica i kompanije Azmont Investments.

Predstavnici Nove banke i Azmont Investments-a upoznali su guvernera sa strategijom daljeg razvoja banke i aktivnostima na planu realizacije projekta Portonovi.

Po riječima predsjednika Odbora direktora Azmont Investments-a, Ahmeta Erentoka, ova kompanija je, osim usmjerenja na ovu važnu investiciju, koja će u budućnosti značajno doprinijeti boljem pozicioniranju Crne Gore na turističkoj mapi, zainteresovana i za pružanje podrške razvoju ukupne ekonomije u Crnoj Gori. U tom pravcu, strategija Nove banke usmjerena je na održivi rast i postepeno širenje mreže u Crnoj Gori. Sagovornici su se saglasili u ocijeni da su mala i srednja preduzeća okosnica ekonomskog razvoja Crne Gore, te da je neophodno iznaći načine za još jaču podršku ovom sektoru.

Guverner Žugić je prezentovao sagovornicima najvažnije indikatore bankarskog sektora, kao i aktivnosti CBCG, usmjerene na stvaranje preduslova za nastavak pozitivnih trendova koji se bilježe u ovoj oblasti.

Guverner je izrazio zadovoljstvo predočenim razvojnim planom kompanije Azmont Investments, koji uključuje dalji rast Nove banke i jačanje njene pozicije na crnogorskom tržištu i istakao da je CBCG pružiti podršku ovim aktivnostima u okviru svojih nadležnosti.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • hehehe

    Imajuci u vidu da je ova banka vec pojela skoro 20% kapitala (podaci 30/09/2017), a da Azmont nije preusmjerio svoj biznis na ovu banku, o kakvom razvoju pricaju?

    Zasto su ove protokolarne diplomatske vijesti dio bankar.me ponude?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *