U novembru naplaćeno 78,3 miliona eura prihoda

Dodajte komentar

Bruto naplata poreskih prihoda u novembru je iznosila 78.3 miliona eura, što je sedam odsto više nego u istom mjesecu prošle godine, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Naplaćeni iznos je 3,5 odsto ili 2,5 miliona eura veći od planiranog.

“U strukturi naplate posebno se ističe naplata doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, koja je iznosila 43,62 miliona eura, što je 11 odsto više nego u novembru prošle godine i 2,5 odsto iznad plana. Ističe se i naplata poreza na dodatu vrijednost od 18,31 milion eura, što je osam odsto više nego u uporednom mjesecu i 5,6 odsto iznad plana”, precizirali su u PU.

Ukupna bruto naplata poreskih prihoda od januara do novembra bila je 856,05 miliona eura. To je 35 miliona eura više nego prošle godine, odnosno 21 milion u odnosu na plan.

“U izvještajnom periodu najznačajniji rast zabilježila je naplata doprinosa za obavezno socijalno osiguranje u iznosu od 429,01 milion eura, osam odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu i dva odsto iznad plana. Rast je zabilježila i naplata PDVa, u iznosu od 191,16 miliona eura”, kazali su u PU.

Rast bilježi i naplata poreza na dobit, pa je tokom 11 mjeseci po tom osnovu naplaćeno ukupno 48,79 miliona eura, osam odsto više nego u istom periodu prošle godine i šest odsto iznad plana.

“Imajući u vidu plan naplate poreskih prihoda za posljednji mjesec ove godine od 109,05 miliona eura, u PU se očekuje da će se tokom narednih 20 dana, uz intenzivne napore svih službi i doprinos urednih poreskih obveznika, ostvariti i premašiti plan naplate za ovu godinu od 944,13 milion eura”, istakli su u PU.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *