Prosječan novembarski račun za struju 34 eura

Dodajte komentar

Prosječan novembarski račun za struju za domaćinstva na nivou Crne Gore iznosi 34 eura, navode iz EPCG.

Prema njihovim podacima, domaćinstva su u novembru potrošila 104.251.690 kilovatsati električne energije, što je 17,6 odsto više u odnosu na oktobarsku potrošnju, odnosno 1,2 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom novembra 2016. godine.

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 17,92 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 42,05 eura”, ističu iz Elektroprivrede.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 1,06 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 2,56 odsto kupaca.

Novembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 52,6 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 179.253 kupaca.

Iz Elektroprivrede podsjećaju da je u toku peti ciklus akcije “Podijelimo teret”.

“Akciji se mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dugovanja po osnovu utrošene električne energije. Uslov je da su plaćena tri posljednja računa, a učešćem u ovoj akciji domaćinstva dug izmiruju u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća i uz obustavu daljeg obračuna zatezne kamate, dok je ugovor na snazi. Akcija traje do kraja decembra”, kažu oni.

Takođe, dodaju iz Elektroprovrede, sva domaćinstva koja 31. januara 2018. godine ne budu imala dug za utrošenu električnu energiju, postaće novi članovi Zlatnog tima. Ispunjavanjem ovog uslova, svi članovi Zlatnog tima automatski će se naći u bazi za učešće u nagradnoj igri koju organizuje EPCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *