Dejan Adamović, Menadžer prodaje Kompanije “Peštan”: U stalnom koraku za trendovima i inovacijama

Dodajte komentar

Privatna kompanija Peštan je lider na Balkanu u proizvodnji proizvoda i rješenja od polimera. Kompanija je osnovana 1989. godine i bavila se proizvodnjom cijevi za vodu od polietilena. Vremenom je uvodila nove materijale (polipropilen i PVC) i širila proizvodni program. Danas u ponudi ima preko 6500 proizvoda podeljenih u četiri kategorije i to: Piping solution, Bathroom solution, Agriculture solution i Household solution, a više informacija o ovim proizvodima može se naći na zvaničnom sajtu kompanije www.pestan.net. Kompanija je zauzela i dobar dio crnogorskog tržišta a nešto više o tome rekao nam je Dejan Adamović, Menadžer prodaje Peštana-a za visokogradnju za teritoriju Crne Gore.

Dejan je nakon trogodišnjeg iskustva u kompaniji Tikkkurila, kao menadžer za tržište Crne Gore, gdje je dao veliki doprinos da određeni Tikkkurila proizvodi postanu prepoznatljivi na tržištu (Zorka boje i lakovi, fasadni program, Tikkurila premijum boje itsl.), odlučio da krene dalje i prihvati nove poslovne izazove.

“Bila je to hrabra odluka, otići u nešto novo i na neki način početi graditi novu poziciju u Peštanu”, kaže Adamović.

“Novi posao menadžera u Peštanu je za mene izuzetno izazovan, ima prostora za inovacije, samostalnost u radu, donošenje odluka, ali je isto tako zbog svega navedenog jako odgovoran”, istakao je Dejan.

Govoreći o budućim planovima u ovoj firmi, Dejan nam je rekao da želi da vjeruje da je Peštan njegova poslednja poslovna stanica. Naglasio je da je ovo kompanija za koju vrijedi raditi punim srcem uz obostrani interes, dodajući da je on odrastao u Aranđelovcu, odakle je i Peštan, te da u njegovom angažovanju postoje i emocije prema proizvodima i kompaniji, što zaokružuje ovo mišljenje. “U poslu kao i u životu morate igrati srcem i emocijama, a rezultati će sami doći”, kaže naš sagovornik i dodaje “Duboko vjerujem u svoje ambicije, vjerujem u kompanijsku viziju da će Peštan uz kvalitet i usluge koje pruža biti prepoznat kao lider na Balkanu i imati konkurentsku prednost u poslovanju. Peštan u Crnoj Gori ima mnogo realizovanih referentnih projekata: hotela, stambenih blokova, zgrada, poslovnih objekata, što je dokaz da je svoju poziciju na tržištu Crne Gore već zauzeo, a na meni je da taj trend održim i ojačam. Trudiću se da osiguram uspjeh kompanije na tržištu Crne Gore konstantnim zadovoljavanjem potreba klijenata, svojom profesionalnošću i pristupom svakom pojedincu, a to će se prepoznati i neminovno rezultirati i mojim sve većim poslovnim uspjehom”.

Na pitanje šta novo donosi kompanija Peštan u oblasti visokogradnje, na crnogorskom tržištu, Dejan kaže:

“Mi u Peštanu u okviru “Bathroom solutions” nudimo moderna, funkcionalna i pouzdana rješenja za kupatila. U posljednjih nekoliko godina, uloga i značaj kupatila u stanovima se značajno promijenila. Ljudi pridaju sve veći značaj opremanju kupatila i doživljavaju ih kao prostore u kojima borave. U okviru ove kategorije obuhvaćena su rješenja za kupatilske i tuš slivnike kao i dio sa ugradnim vodokotlićima i wc šoljama. Kako uvijek pratimo trendove na svjetskom tržištu i potrebe naših klijenata, napravili smo da naši „Evolution“ i „Confluo“ slivnici budu visoko kvalitetni, modularni, laki za instalaciju i čišćenje, pristupačni svima i u skladu sa najrazličitijim potrebama naših potrošača što obezbjeđujemo sa više od 300 različitih modela u ponudi. Linija proizvoda “Fluenta” je idealan izbor za opremanje kupatilskih i sanitarnih prostora. Vodokotlići besprekorno funkcionišu, neprimjetni su u prostoru, a bogatim izborom tipki za aktivaciju estetski odgovaraju ambijentu u skladu sa različitim željama.

Jedan od takođe inovativnih proizvoda kompanije Peštan, koji je već našao prepoznatljivost je “S-line bešumna kanalizacija” koja omogućava smanjenje buke i akustičnih vibracija u našim životnim i radnim prostorima do nivoa od 12dB”, rekao je Dejan.

Govoreći o viđenju poslovnih i ličnih potencijala, Dejan je rekao da je razvoj svoje ličnosti u ovom poslu stekao dugogodišnjim radom u prodaji, i na rukovodećim pozicijama u nekoliko različitih kompanija u Srbiji i Crnoj Gori. Na tržistu Crne Gore pokazao je izuzetne rezultate, stekao veliki krug poslovnih saradnika, profesionalno pristupio svakom zadatku, što se isplatilo i dovelo do ostvarenja njegovih poslovnih i privatnih ambicija.

Dejan je član  Asocijacije menadžera Crne Gore i želi da u narednom periodu aktivno učestvuje u radu asocijacije i svojim učinkom, kao i poslovnim rezultatima bude prepoznat kao dostojan član i na taj način pomogne u ambicijama asocijacije, odnosno stvaranju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori koji ova zemlja zaslužuje i za šta ima potencijala. Dejan je dodao da pošten rad u koji je uloženo mnogo truda i znanja mora dati rezultate svakom pojedincu. Kaže da je veliki optimista i da voli da bodri druge i u poslu i privatno, ali je vrlo realan i stoji sa obije noge na zemlji.

“Volim da predvidim mnogo koraka unaprijed. Uz određenu dozu opreza, ako radite pošteno i srcem, sigurno ćete napraviti rezultate” rekao je naš sagovornik.

Na kraju razgovora Dejan nam je rekao da ipak, od svih svojih uspjeha najponosniji  je na svoju porodicu, kojoj je vrlo posvećen i koja je njegova osnova.

 “Njihova podrška mu je jako bitna. Trudimo se da djecu učimo pravim vrijednostima, kojih je na žalost, sve manje, ali se ipak trudimo da ih pod svojim krovom čuvamo i njegujemo,” zaključio je Dejan.

Sve informacije o kompaniji, kao i svu tehničku podršku u svakom trenutku, krajnji korisnik, arhitekte, inzinjeri, projektanti, kao i distributeri mogu pronaći na kompanijskom portalu www.pestan.net.

(Promo)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *