Hoteli bukirani za praznike, skijališta spremna

Dodajte komentar

Većina hotela je bukirana za novogodišnje i božićne praznike, a svi crnogorski ski- centri su spremni da dočekaju sezonu. Ove godine osim skijališta Savin kuk i Javorovača na Žabljaku, Kolašin 1450 i Vučje kod Nikšića, za turiste će biti spremni i skijališta Lokve u Beranama i Hajla na Turjaku u Rožajama – kazala je za Pobjedu direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić. Zahvaljujući sniježnim padavinama, kako je istakla, domaći i strani turisti su već u zimskim centrima.

Ona navodi da će ski-centri ponuditi pristupačne cijene u odnosu na konkurentna skijali- šta u regionu.

Gosti

“Na osnovu informacija sa kojima raspolažemo od strane privrede i lokalnih turističkih organizacija, svi crnogorski ski-centri spremno dočekuju turističku sezonu. Sve staze i infrastruktura na skijalištima su u završnoj fazi. Crnogorski ski-centri formirali su cijene usluga koje su i ove godine pristupačne, te su u smislu ponude i odnosa cijene i kvaliteta konkurentni u odnosu na regionalne ski- centre”, kazala je Radak-Kukavičić.

Ona najavljuje i da očekujemo da će Ski-centar Kolašin 1450, koji u jednom dijelu staze ima opremu za vještačko osnježavanje, početi da radi sredinom decembra. A prvi gosti su već stigli.

“Povoljne vremenske prilike sa sniježnim padavinama već su dovele prve goste u većinu zimskih centara u Crnoj Gori. Osim domaćih gostiju organizovane ture najavljene su iz susjednih država, a očekujemo i određen broj turista iz evropskih zemalja. U Kolašinu trenutno borave gosti iz Albanije, Velike Britanije, Italije, Njemačke kao i gosti iz skandinavskih zemalja, a nakon novogodišnjih i božićnih praznika dolaze gosti i iz Francuske”, kazala je Radak- Kukavičić.

Oni će, kako je dodala, boraviti u Kolašinu u rotacijama na sedam dana i planirano je da grupe dolaze sve do kraja marta naredne godine.

“Da je interesovanje iz godine u godinu sve veće, govori i podatak da će ove godine gosti iz Francuske pored hotela ,,Bianca resort and spa“ puniti kapacitete hotela ,,Four points by Sheraton“. Takođe, ugovoreni su sedmodnevni aranžmani sa turistima iz Izraela od polovine januara do kraja marta, kao i značajan broj insentiv grupa iz Belgije, Njemačke, Austrije. Na Žabljaku borave gosti iz Rusije, Srbije i Kine, a nakon novogodišnjih praznika imaćemo više najava imajući u vidu da je karakterističan kasniji buking i da se gosti odlučuju na odmor u zavisnosti od vremenskih uslova”, kaže direktorica NTO.

(Opširnije u Pobjedi)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *