Ovo su 5 najskupljih penthausa na svijetu (foto)

Dodajte komentar

Tražite elegantni i skupocjeni penthaus? Prije nego što napravite konačni izbor, pogledajte listu pet najskupljih penthausa na svijetu

Peto mjesto zauzima One 57 penthaus, koji je najskuplji na Menhetnu. Ima oko 1.200 m2 prostora, šest spavaćih soba i zatvorenu baštu sa privatnim bazenom. Bil Akman, koji je poznati njujorški menadžer kupio je ovaj penthaus 2013. godine. Sada, ovaj penthaus vrijedi oko 90 miliona dolara.

Na četvrtom mjestu je još jedan njujorški penthaus, koji nosi ime CitySpire. On košta 100 miliona dolara i ima oko 1.000 m2 prostora. Ima šest spavaćih soba, devet kupatila, trpezariju, konferencijsku salu i veoma elegantnu galeriju. Njegov unikatni aspekt je prefinjeni vinski podrum u koji može stati oko 1.000 vinskih flaša.

Treće mjesto zauzima penthaus u Pierre Hotelu. On je zapravo trospratna struktura sa 16 soba, šest kupatila i četiri kuhinje. Lučni katedralni prozori daju mu jedinstven izgled i kreiraju zaista specifični ambijent. Ne smijemo zaboraviti da on u svom sklopu ima i švedsku saunu, privatni lift i unikatnu biblioteku sa drvenim panelima iz 18. vijeka. Smješten je u srcu Njujorka i ima fantastični pogled na Menhetn, Central Park i Hadson reku. Trenutno je na prodaju po cijeni od 125 miliona dolara.

Na drugom mjestu nalazi se One Hyde Park penthaus, koji ima površinu od skoro 2.000 m2 i koji se nalazi u Londonu. Ovo je veoma specifična nekretnina, koja je u posljednje vreme često u centru pažnje. Penthaus ima pet spavaćih soba, radne sobe i podzemni pasaž koji vodi do Heston Blumenthal restorana. Još jedna unikatna pogodnost ovog penthausa jeste da su njegovi stanari pod stalnom zaštitom britanskih specijalnih snaga. Ovaj penthaus košta preko 200 miliona dolara, a ukrajinski milijarder Rinat Ahmetov kupio ga je 2011. godine po cijeni od 214 miliona dolara. Od maja prošle godine, on je opet na prodaju i to po cijeni od 255 miliona dolara, što ga čini najskupljom nekretninom u Britaniji.

Na prvom mjestu nalazi se Sky Penthaus koji je smešten u Monaku. Monako je grad koji je poznat po svojoj ekskluzivnosti, kockarnicama i egzotičnim automobilima. Ovaj grad je takođe dom ovom najskupljem penthausu. Najviša zgrada Monaka, Odeon toranj je njegova tačna lokacija. Penthaus ima preko 3.000 m2 životnog prostora, visok je pet spratova i ima šest spavaćih soba koje se otvaraju prema staklenim balkonima, sa kojih se pruža predivan pogled na Sredozemno more. Cijena ovog penthausa je nevjerovatnih 387 miliona dolara i samim tim se smatra najskupljim penthausom na svijetu.

LuxLife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *