Bitcoin iznad 14.000 dolara

Dodajte komentar

Kriptovaluta bitcoin jutros je prekoračila vrijednost od 14.000 dolara. Vrijednost bitcoina proteklih mjeseci je rasla velikom brzinom čemu svjedoči činjenica da je u samo nekoliko dana njegova vrijednost povećana za otprilike 4.000 dolara.

Rast vrijednosti je najvjerojatnije uzrokovan povećanjem aktivnosti kupaca tokom proteklih dana i prazničnih popusta koji polako kreću.

Sve veći broj institucionalnih investitora pokazuje snažan interes u sektoru kriptovaluta. Chicago Mercantile Exchange će biti buduća najveća berza koja planira uvođenje bitcoina u drugoj nedjelji decembra, čime postaje legitimno sredstvo za obavljanje transkacija na berzi.

Bitcoin transkacije temljene na dolaru čine 24% ukupnih bitcoin transakcija, dok najveći udio ima kineski jen sa čak 49 %.

Hakeri ukrali 56 mil. eura bitcoina slovenačkoj kompaniji za rudarenje kriptovaluta

Hakeri su izvršili napad na slovečenačku kompaniju NiceHash, koja se bavi kriptovalutnim rudarstvom i, prema nezvaničnim informacijama, ispraznila je račune oko pola miliona korisnika. Ukrali su oko 4000 bitcoina. Kompanija je potvrdila napad u saopštenju za javnost.

Pretpostavlja se da je ukradeno kriptovaluta za oko 56 miliona eura, prenosi portal 24.com. U saopštenju za medije, kompanija NiceHash je napisala da i dalje provjerava iznos koji su hakeri ukrali. Objasnila je i da su bitcoine sa računa korisnika prenijeli na jednu adresu, a zatim sa nje na nekoliko drugih računa.
Od korisnika su zatražili strpljenje i razumijevanje, kao i poverenje da se pronađe pravo rješenje za situaciju. Obećali su redovne informacije o napretku istrage i pozvali korisnike da u svakom slučaju promijene lozinku.

Portal NiceHasha je van funkcije nekoliko sati, a iz kompanije se ne oglašavaju na telefonske pozivie. Direktor kompanije je Marko Kobal.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *