Barska plovidba smijenila izvršnog direktora

Dodajte komentar

Odbor direktora Barske plovidbe razriješio je juče dužnosti izvršnog direktora Mila Paunovića, koji je na toj poziciji bio od avgusta 2016. godine, a za vršioca dužnosti imenovao Tihomira Mirkovića, dosadašnjeg direktora komercijalnog sektora Barske plovidbe.

Paunovića je na mjesto izvršnog direktora imenovao bivši odbor direktora koji su sačinjavali Vojo Bojović, Radovan Orlandić, Slobodan Leković, Milan Lakićević i Miloš Raičević, a izabran je suprotno statutu Barske plovidbe, bez prethodno raspisanog konkursa. Ono što je interesantno jeste da je njegov ugovor zaveden pod “poslovnom tajnom”, piše Dan. U žiži javnosti bili su i uslovi pod kojima je Paunović došao u Barsku plovidnu, a, prema procjenama, on je državnu komapniju na mjesečnom nivou koštao oko pet hiljada eura. Radni odnos je zasnovao bez dana iskustva u pomorskoj privredi, a uslov je pet godina po statutu Barske plovidbe.

Iako je Paunovića zaposlio suprotno statutu i bez konkursa koji nikada nije raspisan, ondašnji predsjednik odbora direktora Vojo Bojović ga je ugovorom maksimalno zaštitio. Prema ugovoru, u slučaju da Paunović podnese ostavku prije isteka mandata, treba da biće isplaćen od državne kompanije Barska plovidba sa čak 19 mjesečnih bruto zarada.

Nekoliko mjeseci nakon što je Paunović imenovan za izvršnog direktora Barske plovidbe, Crna Gora je ostala bez redovne pomorske žnije Bar Bari Bar, jer je brod “Sveti Stefan 2” već bio izgubio klasu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *