“Volkswagen” preuzima ruski GAZ?

Dodajte komentar

Njemački proizvođač automobila “Volkswagen” pregovara o kupovini udjela u ruskom proizvođaču lakih komercijalnih vozila GAZ-u.

Do sada nije saopštno o kolikom udjelu ili vrijednosti se pregovara, izjavilo je za Rojters pet izvora koji su željeli da ostanu anonimni.

GAZ je dio “Basic Element” grupacije koju vodi ruski milijarder Oleg Deripaska. I GAZ i “Basic” su odbili da komentarišu, dok je potparol VW-a rekao da ne komentariše spekulacije na tržištu.

“Postoje razgovori, pokušava se da se postigne sporazum. Deripaska već dugo traži partnera, a “Volkswagen” nema ruskog partnera “, rekao je jedan dobro pozicionirani izvor u ovoj industriji.

Još jedan dobro obaviješten izvor u automobilskoj industriji, dva izvora finansijskog tržišta i druga osoba koja je upoznata sa ovim pitanjem, takođe, je rekla da su razgovori u toku. Jedan od izvora rekao je da odluka o veličini predložene prodaje akcija još nije donijeta.

Izvor blizak “Volkswagen”-u takođe je potvrdio da su razgovori u toku, ali je rekao da mogućnost njemačke grupe da preuzme ulogu u GAZ-u nije jedina stvar koja se razmatra.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *