UniCredit banka godine u BiH, Banca Intesa u Srbiji

Dodajte komentar

UniCredit Bank je na sinoćnjoj dodjeli u Londonu, po izboru svjetski poznatog magazina The Bankera, ponijela titulu Banke godine u Bosni i Hercegovini, saop[eno je iz UniCredit bank d.d. Mostar.

Izbor svjetski poznatog magazina u vlasništvu Financial Timesa jedan je od najznačajnijih događaja u poslovnom svijetu, te predstavlja vrhunsko priznanje za rad i postignuća finansijskih institucija.

Osim, titule za najbolju Banku u Bosni i Hercegovini, ovu titulu osvojile su i članice UniCredit Grupe u Njemačkoj i Rumuniji što je Gianni Franco Papa, generalni direktor UniCredit-a, prokomentarisao: “Ponosni smo što je Banker odabrao UniCredit kao najbolju banku u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj i Rumuniji. Ove prestižne nagrade priznanje su za postignuća Grupe i naporan rad ljudi [irom naše organizacije. To ne bi bilo moguće bez opredjeljenja našeg osoblja i lojalnosti naših kupaca, a mi ćemo i dalje neumorno raditi kako bismo osigurali vrhunske proizvode i usluge.”

Nagradu The Bankera u Srbiji ponijela je Banca Intesa. Priznanje za banku godine ukazuje se na osnovu analize brojnih parametara uključujući aktivu i adekvatnost kapitala, tehnološka unapređenja, inicijative preuzete u odnosima sa klijentima, kao i finansijsku inkluziju.

„Ova prestižna nagrada časopisa The Banker, koju je Banca Intesa dobila već šesti put, je potvrda našeg uspešnog poslovanja koje traje duže od jedne decenije. Protekle godine smo i pored zahtevnog tržišnog ambijenta ostvarili izuzetne rezultate, prije svega u segmentu građana, ali i preduzetnika i malih i srednjih preduzeća, na taj način pružajući doprinos oporavku ekonomske aktivnosti u zemlji. U isto vrijeme, stavili smo poseban akcenat na tehnološka unaprjeđenja kako bismo svojom ponudom na adekvatan način odgovorili na sve zahtevnije potrebe i očekivanja naših klijenata“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji, međunarodna bankarska grupacija Intesa Sanpaolo, u okviru koje posluje Banca Intesa, dobila je nagradu časopisa The Banker i za banku godine u Italiji i Hrvatskoj.

Podsjetimo, Societe Generale banka Montenegro je proglašena najboljom bankom u Crnoj Gori od strane internacionalnog magazina The Banker u izdanju Financial Times Grupe iz Londona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *