Obustavljena pomorska linija Bar-Bari-Bar

Dodajte komentar

Jedina pomorska linija između Crne Gore i Evrope, Bar–Bari-Bar ponovo je obustavljena pošto je istekao ugovor koji je crnogorska državna kompanija „Barska plovidba“ proljetos potpisala sa hrvatskom “Jadrolinijom”. Putnički brod “Dubrovnik“ više ne saobraća između Bara i Barija. Ovo je za portal Jedro Bar potvrdio predsjednik Odbora direktora Barske plovidbe kapetan Ljubo Kočović.

Kočović je kazao da članovi odbora direktora, predstavnici državnog kapitala, intenzivno rade na praćenju tržišta i iznalaženju modusa da Barska plovidba kupi polovni putnički brod i obnovi jedinu pomorsku liniju sa Italijom, odnosno Evropom.

“Konkretno kapetan Radojica Lazarević sa tehničkim sektorom Barske plovidbe posvećen je ovom pitanju koje je veoma važno ne samo za državno preduzeće, već i za grad Bar, za privredu Crne Gore i regiona. Dok se pojedinci bave „konfliktima interesa“ skrivajući svoje propuste i nezakonite radnje u prethodnom periodu, mi smo postavili ciljeve da obnovimo pomorsku liniju, sačuvamo crnogorsku pomorsku kompaniju u Baru, a na to nas obavezuje i tradicija, a i ukupni privredni prosperitet”, kazao je kapetan Kočović ističući da Crna Gora treba imati izlaz u Evropu pomorskim putem, preko Bara za Bari.

Ljudi iz struke koji su sada na čelu Barske plovidbe, mišljenja su da se polovni putnički brod može kupiti za 5-6 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *