SoftBank dala ponudu za kupovinu akcija Ubera

Dodajte komentar

„SoftBank Group“ i grupa investitora pokušavaju da kupe udio u kompaniji „Uber Technologies Inc.“ Po značajno jeftinijoj cijeni od 69 milijardi dolara, koliko je iznosila posljednja procjena vrijednosti ove kompanije koja se bavi prevozom.

„SoftBank“ i njeni partneri, uključujući investicione firme „Dragoneer Investment Group“ i „General Atlantic“, ponudili su više od 6 milijardi dolara za ulog koji bi spustio vrijednost kompanije na 48 milijardi dolara što je oko 30 posto manje od trenutne vrijednosti.

Postizanje ove investicije japanske kompanije je glavni prioritet nove izvršne direktorke „Uber“-a Dare Khosrovshahi, koji vidi postizanje ovog sporazuma kao šansu za dobijanje novog poslovnog saveznika, a naročito nakon turbulentne godine koju su obilježili podaci o mobingu, seksualnom uznemiravanju i zataškavanju hakerskih napada na bazu podataka klijenata i vozača zaposlenih u kompaniji „Uber“.

Ukoliko pregovori prođu uspješno, koalicija predvođena „Soft Bank Group“-om će kupiti 14 procenata akcija kompanije „Uber“. Ova kupovina, zajedno sa direktnom investicijom od oko milijardu dolara bi učinila ovu grupu jednom od najvećih akcionara „Uber“-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *