Erste Grupa i DLL formiraju strateški savez kako bi iskoristili potencijal tržišta lizinga u CIE

Dodajte komentar

Erste Group Bank AG (Erste Grupa) i DLL (De Lage Landen International B.V.) su potpisali Memorandum o razumijevanju (MoR) sa namjerom da osnuju strateški savez u vezi sa svojim aktivnostima finansiranja dobavljača i lizinga u centralnoj i istočnoj Evropi.

Tačnije, zemlje na koje se to odnosi su Austrija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka Republika, Mađarska, Makedonija, Srbija, Rumunija, Slovačka i Slovenija.

Kroz planirani strateški savez, Erste Grupa i DLL planiraju da prošire zajedničko poslovanje da bi svojim partnerima i klijentima ponudili najbolja finansijska rješenja, a svojim zaposlenima priliku za napredovanje.

“Erste Grupa investira u centralnoj i istočnoj Evropi već skoro dvije decenije i zapazila je porast potražnje za lizingom i finansiranjem dobavljača. Ukupni procijenjeni potencijal ovog tržišta iznosi više od 17 milijardi eura. Udruživanjem sa DLL, jednom od najvećih lizing kompanija na svijetu, naša ambicija je da izgradimo nove direktne veze sa klijentima i proširimo svoj portfolio. Pored toga, imaćemo koristi od stručnog znanja kompanije i njene ogromne mreže globalnih odnosa”, rekla je prilikom potpisivanja ugovora Karin Šmit Mitšer (Karin Schmidt-Mitscher), rukovodilac Sektora za komercijalne nekretnine i lizing u Erste Grupi.

Mark Dirks (Marc Dierckx), finansijski direktor DLL, istakao je da DLL ima jasan interes za geografsko širenje, rast i pronalaženje novih načina da partnerima dobavljačima obezbijedi pristup tržištima na kojim nisu fizički prisutni: „Planirani savez će omogućiti DLL da iskoristi široku mrežu i mogućnosti Erste Grupe širom centralne i istočne Evrope. I što je najvažnije, dobavljači – partneri DLL će dobiti pristup konkurentnim cijenama i podršci u zemljama u kojima Erste ima kapacitete“.

Na konkretne uslove sporazuma o strateškom savezu tek treba da se dobiju interne i eksterne saglasnosti, ali se očekuje da će biti definisani u toku prve polovine 2018. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *