Imenovan novi menadžment Savjeta stranih investitora

1 komentar

Na godišnjoj skupštini Savjeta stranih investitora Crne Gore, održanoj 21. novembra u Podgorici, održano je glasanje za novi jednogodišnji mandat menadžmenta Savjeta.

Za članove Odbora direktora izabrani su: Nela Belević (izvršna direktorica UNIQA Osiguranja), Nikola Ljushev (izvršni direktor Crnogorskog telekoma), Pal Kovacs (izvršni direktor Crnogorske komercijalne banke) i Rashad Rasullu (izvršni direktor Portonovi Resort Management Company i član Odbora direktora Azmont Investments).

Za predsjednika Odbora direktora i predsjednika Savjeta reimenovan je Christoph Schoen (Glavni izvršni direktor Addiko Banke).

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Savjeta Christoph Schoen (Glavni izvršni direktor Addiko banke), koji je u prvom dijelu sjednice zajedno sa izvršnom direktoricom, Marijom Šuković, predstavio glavne aktivnosti i dostignuća Savjeta u prethodnoj godini, finansijsku održivost Savjeta, nove članove koji su tokom 2017. godine postali dio ove zajednice, kao i najvažnije planirane aktivnosti za 2018. godinu.

Ocijenjeno je da je tokom 2017. godine Savjet učestvovao u velikom broju aktivnosti koje su se odnosile na poboljšanje poslovnog ambijenta u Crnog Gori, bilo kroz direktnu komunikaciju sa predstavnicima Vlade, kroz podršku zajedničkih inicijativa udruženja koje predstavljaju privredu, ili putem saradnje sa međunarodnim institucijama koje analiziraju stanje u ovoj oblasti.

Savjet stranih investitora je u procesu prikupljanja podataka od strane članova Savjeta koji se odnose na ocjenu poslovnog ambijenta, a koji će biti obrađeni i publikovani u narednom izdanju Bijele knjige za 2016-2017, koje je planirano za prvi kvartal naredne godine.

“Kao poseban dio godišnje skupštine, Savjet je imao čast da ugosti predsjednika Vlade Crne Gore, gospodina Duška Markovića, koji je na samom početku svog izlaganja čestitao novom rukovodećem timu Savjeta i izrazio zadovoljstvo da učestuje u radu godišnje skupštine. Premijer je upoznao Savjet stranih investitora sa rezultatima fiskalne konsolidacije kao i sa aktivnostima vezanim za politiku u oblasti strukturnih reformi, kao i o razvojnim projektima koji su u toku”, navodi se u saopštenju Savjeta.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Prije sedmicu dana Svjetska banka se isplakala na pressu o tome kako CG razvoj nije inkluzivan i kako je visok procenat neaktivnosg stanovnistva (do 48%), neodgovorno ne sagledavajuci svoje pritiske kao segment koji je negativno uticao na takvo stanje na trzistu. U poseljednjih deset godian su sve uradili da uniste trziste rada u crnoj Gori za znanje, konkurenciju, komptencije i strukovnost.

    Premijer po formalnom osjecaju se upravo sastao sa poslodavcima kojima je jedina konkretna know-how tekovina navedeno iz izvjestaja Svjetske banke. Zato treba po prvi put postovati Telenor-ovo odsustvo sa ove pasje svadbe, jer bar znaju da nemaju razloga da se pretvaraju jer su opravdano obrukali nasu javnu adminsitraciju oko nezakonski obracunatih poreza. Ali, o tome ovaj neefikasni toboznji savjet naravno da nista ne diskutuje, a trebao bi jer bi bar to bila korisna tekovina u prenosu znanja na ovo trziste. Ali, za to treba imati lidersku viziju i menadzersko znanje, dostojno dugorocnosti i odrzivosti.
    A g-din koji je opet izabran je izbor premijera po formalnom osjecaju, a ne ove skupine profila na ovom sastajalistu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *