Hard Rock želi da otvori hotele u Crnoj Gori i regionu

Kompanija Hard Rock International, u čijem sastavu uz globalno poznati brend Hard Rock Cafe posluje i lanac hotela Hard Rock Hotel, zainteresovana je za otvaranje hotela u regionu, preko Hrvatske Crne Gore do Beograda, prenosi Poslovni dnevnik.

Kompanija trenutno razmatraja nekoliko destinacija, potvrdio je za Poslovni dnevnik Josh Littman, potpredsjednik razvoja HRI zadužen za tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Littman sljedeće nedjelje dolazi u Zagreb na investicionu  konferenciju Rexpo, gdje očekuje susrete s budućim partnerima u Hrvatskoj.

“Otvoreni smo za različite opcije, od franšize do menadžment ugovora ili investiranja”, kaže Littman.

Kompanija Hard Rock International posluje u 75 zemalja, a u portfelju imaju 176 Cafea, 24 hotela i 11 kasina. HRI je vlasnik globalne licence za svih 11 Hard Rock brendova, njihovi kafići su obilježili gradove poput Londona, New Yorka, San Francisca, Sydneya, njihovi hoteli posluju na Baliju, Cancunu, Ibizi i Singaporu. Littman otkriva da je pripremi deset novih Hard Rock Hotela u Evropi, uključujući London i Berlin, a u razvoju su još hoteli u Abu Dabiju, Dubaiu, New Yorku, Ottawi i Kini.

Uz Hrvatsku ih zanima i ostatak regije, od Crne Gore do Beograda. Uz organizaciju koncerata, Hard Rock je poznat i po svojoj impozantnoj kolekciji različitih proizvoda vezanih za svijet muzike, a i njihovi hoteli posvećeni su r’n’r kulturi koju planiraju razvijati u svojim budućim hotelima u Hrvatskoj. Hard Rock nije rigorozan kad su u pitanju uslovi moraju zadovoljavati njihovi partneri u franšiznom ili menadžment ugovoru, a nije bitna ni veličina hotela, koji variraju od all inclusive koncepta na rivijeri do urbanih boutique hotela u gradskim središtima. Ono što sve povezuje je muzika, koja gosta prati na svakom koraku.

Gosti mogu naručiti vlastitu playlistu tokom boravka, muzika se aktivno koristi i u wellnessu Rock Spa, neki hoteli imaju i Rock Shop. “Naši hoteli variraju od 100-tinjak do 2000 soba, u zavisnosti od tržišta i tu nema pravila, no recimo da je prosjek između 200 i 400 soba. Naši hoteli su mjesto okupljanja i druženja, mjesto održavanja koncerata i ostalih zabavnih evenata gdje sarađujemo s lokalnim muzičarima, hoteli u kojima će dobiti vrhunsku uslugu wellnessa i gastronomije kojoj posvećujemo jako puno pažnje, a osim odmorišnih gostiju posvećeni smo i kongresnom segmentu pogotovo u gradovima”, pojašnjava Josh Littman.

Poslovni dnevnik

Check Also

Agencije uveliko reklamiraju Vladin ekonomski program za sticanje crnogorskog pasoša

Iako Vlada još nije formirala agenciju koja će upravljati programom ekonomskog državljanstva, nekoliko inostranih firmi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *