Menadžeri bogatstva pod pritiskom investitora da kupe Bitkoin

Dodajte komentar

Prema tvrdnjama Bloomberga, menadžeri bogatstva širom svijeta su bombardovani zahtjevima za uvođenje Bitkoina. Spektakularan porast vrijednosti ove kripto-valute je izazvao pomamu za investiranjem u ovu kriptovalutu.

Globalno usvajanje Bitkoina, koji je do ove godine bio smatran vrstom valute na crnom tržištu, poraslo je nevjerovatnom brzinom. Eksplozivno povećanje cijena je dovelo do novih potreba za ulaganjem, kao što je uvođenje Bitkoin fjučersa na čikaškoj trgovačkoj berzi (CME).

Iako je većina menadžera bogatstva sumnjičava prema riziku koji dolazi zajedno sa ovom novom, tehnološki podržanom klasom imovine, većina je spremna da dozvoli klijentima da uđu na tržište Bitkoina. Međutim, ogromna većina menadžera bogatstva predlaže brzo uklanjanje početnih investicija što je prije moguće uz ostavljanje čistih dobitaka na tržištu.

Prema riječima Kevina Grimsa, predsjednika kompanije Grimes and Co.: “Ne smijemo se rugati Bitkoinu, zato što može da predstavlja veliku grešku, jer bi isto tako ova kriptovaluta mogla da dostigne nezamislivo veliku vrijednost.“

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *