Trećina finansijskih direktora i dalje smatra Bitcoin balonom

Dodajte komentar

Iako se čini da mišljenje o Bitkoinu kao balonu, gubi na popularnosti i dalje postoji snažan osjećaj da se takav stav širi među finansijskim direktorima ključnih kompanija.

CNBC je poslao anketu na adrese 97 CFO-a iz kompanija, kao što su „AT&T“, „Aviva“, „Levi“ i „Mastercard“, od kojih je samo 43 odgovorilo. Od onih, koji su odgovorili, gotovo 30 odsto je reklo da vjeruju da je bitkoin “stvaran”, ali u mjehuru.

Ovo zvuči kao tipičan stav o mračnoj sudbini bitkoina, koji je osuđen na propast, a naročito kada je riječ o predstavnicima velikih kompanija, koji su ili previše arogantni da istraže dalje ili ne žele da razumiju kriptovalutu. Zapravo, najveći procenat finansijskih direktora, čak 30,2 odsto je reklo da ne znaju dovoljno o bitkoinu da bi dali mišljenje.

Međutim, postoji sve je više tradicionalnih finansijskih šefova kompanija, koji počinju da vide svijetlu stranu najpopularnije kriptovalute. Istraživanje je pokazalo da 14 procenata finansijskih direktora vjeruje da je Bitcoin “stvaran i da će nastaviti da raste”.

Kada je riječ o institucionalizovanom novcu, kao i kompanijama, koje posluju na tradicionalnom tržištu novca, i dalje postoji velika razlika u mišljenju u vezi Bitcoina. Međutim, mišljenje o ovoj kriptovaluti je vremenom omekšalo, jer je bitkoin nastavio da prevazilazi prepreke.

Karim Hajđar, glavni finansijski službenik kompanije “Solvai”, rekao je da će se „porota izjasniti u vezi Bitkoina“. “To nije valuta koju koristimo za poslovanje sa više milijardi dolara … to je nešto o čemu smo radoznali, veoma smo otvoreni za to, ali nismo našli način kako bismo to stvarno integrisali u naš posao”, rekao je Hajđar.

“Ako na primjer, hipotetički kupac dođe i kaže: ’Imam gomilu Bitkoina kojim želim da kupim vaše proizvode’, ja ga ne bih odbio već bih pokušao da pronađem način da prodam te Bitkoine prije nego što ostvarim narudžbinu“.

Strah i špekulacije i dalje preovlađuju, kada je riječ o kriptovalutama. Većina ljudi, koji bi došli u posjed Bitkoina bi gledali kako da ga prodaju i da ga se riješe što prije, prije nego da ga sakupljaju i dugo drže kod sebe.

Ono što je sigurno jeste da postoji rast interesovanja od strane institucionalnih investitora i kompanija, kao što je „Microsoft“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *