“JP Morgan Chase” uvodi fjučerse Bitkoina

Dodajte komentar
Dimon

Prema pisanju Wall Street Journal-a, “JP Morgan Chase” razmatra da, kroz svoju buduću platformu, Čikaškom berzanskoj tržnici (CME) obezbijedi pristup Bitkoin fjučersima.

Ovo saopštenje je prošle nedjelje podiglo cijene kriptovalute na rekordnu visinu od 8.300 dolara. U izvještaju je rečeno da:

“J.P. Morgan razmišlja o tome da svojim klijentima pruži pristup novom proizvodu Bitkoina i to preko svoje jedinice za brokersko posredovanje.”

Naravno, ironija leži u činjenici da je Džejmi Dimon bio najglasniji kritičar Bitkoina na Volstritu, nazvavši ga “prevarom” i rekavši da je svako ko ulaže u Bitkoin “glup”. Dimon je, takođe, zaprijetio da će otpustiti bilo koga zaposlenog u „JP Morganu“ ko se bude bavio ulaganjem u Bitkoin.

Snažno negativno mišljenje pojedinih pundita sa Volstrita je u suprotnosti sa pozitivnim stavovima drugih. Međutim, bez obzira da li je Džejmi Dimon odobrio uvođenje fjučersa Bitkoina ili ne, nesporno je da će fjučersi ove kriptovalute postati realnost već u decembru, što će snažno povećati usvajanje ove digitalne valute.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *