Naslovne strane dnevnih novina za 21. novembar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dug EKIP-a mogli bi platiti građani?

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku ^djelatnost (EKIP) duguje Pošti Crne Gore 7,85 miliona eura po osnovu troška univerzalnog servisa i taj novac će se najvjerovantije isplatiti iz državnog budžeta. Taj scenario je nagovijestila Vlada u mišljenju na predlog Finansijskog plana EKIP -a za narednu godinu, u koje Vijesti” imaju uvid.

Primičemo se standardu najrazvijenijih država EU

Dosadašnji rezultati Vlade daju za pravo da vjerujemo da se mnogo brže možemo primaći životnom standardu najrazvijenijih zemalja Evrope i najbolji dani za Crnu Goru tek predstoje, poručio je premijer Duško Marković.

Legalizacija ili rušenje i kazne

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju nelegalno sagrađenih objekata je 15. jul 2018. godine. U slučaju nepodnošenja zahtjeva predviđeno je njegovo uklanjanje, plaćanje naknade za korišćenje prostora lokalnoj samoupravi do trenutka uklanjanja i uvećanog poreza za bespravni objekat, kao i prekršajnih kazni…

Dnevne novine

Priznanje kvalifikacija i liberalizacija tržišta cilj

Poglavlje 3, koje se odnosi na pravo osnivanja preduzeća i slobodu pružanja usluga, doprinijeće liberalizaciji tržišta i priznavanju stručnih kvalifikacija, ocijenjeno je juče na javnoj debati.

Malo ko je vjerovao u Crnu Goru kao vinsku destinaciju

Plantaže su Podgorici i Crnoj Gori dale prestižnu vinsku destinaciju koja se zajednički valorizuje i široku paletu vrhunskih proizvoda koji sa ponosom predstavljaju svijetu otvorenu crnogorsku dušu pretočenu u vino, ocijenila je izvršna direktorka kompanije Verica Maraš.

Crnogorski startapi na meti globalnih investitora

Startapi čiji su pokretači i osnivači stručnjaci iz Crne Gore zainteresovali su veliki broj globalnih investitora na šestom Beogradskom investicionom forumu BVF 2017, koji je prošle sedmice održan u Beogradu. Riječ je o najvećem regionalnom događaju posvećenom investiranju u startape koji je ove godine okupio 30 inovativnih preduzetnika iz više od deset zemalja kao i više od 50 investitorskih kuća.

Dan

Tužiteljka u Italiji saslušala bivše direktore

Specijalna državna tužiteljka Stojanka Radović prošle sedmice je službeno boravila u Italiji, gdjeje saslušala dvojicu okrivljenih u istrazi o konsultantskim uslugama koje je Elektroprivreda (EPCG) plaćala A2A i drugim povezanim kompanijama, bivšeg izvršnog direktora Elektroprivrede (EGŠG) Enrikea Malerbu i doskorašnjeg finansijskog direktora Masima Salu. Istraga u ovom Radović

Predstavilo se 20 kompanija

Na prvom sajmu mladih preduzetnika Crne Gore, koji je održan u petak u Delta sitiju, svoje proizvode i usluge predstavilo je 20 kompanija u vlasništvu mladih domaćih preduzetnika. Na sajmu su se predstavili INCH agencija, štamparija Lapis, Smart čejndž, Seljak.me, Reda Milano, Optika Babić, Ulazi Podgorice, Ton klin, Europak, Maksimovski end ko, Na mapi, Paintbol klub Klikovače, Integra group, Res publika, 360 view Montenegro, Siti bip, Vanila kendl studio, Koala kafe bar, i Prirodna kozmetika Ivanović. Događaj je organizovala nevladina organizacija Unija mladih preduzetnika Crne Gore.

Konsultantima i advokatima 45,7 miliona

Za konsultantske usluge, projekte i studije i advokatske i ostale pravne usluge Vlada će u narednoj godini izdvojiti čak 45,7 miliona eura. To je iznos koji je veći za nešto više od milion eura u odnosu na plan za 2017. godinu, pokazuju podaci iz predloga Zakona o budžetu koji je u skupštinskoj proceduri.

Pobjeda

Najbolji dani tek predstoje

Dosadašnji rezultati Vlade daju za pravo da vjerujemo da se brže možemo primaći životnom standardu najrazvijenijih zemalja Evrope i da najbolji dani za Crnu Goru tek predstoje, poručio je premijer Duško Marković. On je u izjavi za časopis “Pogled Inžinjerske komore, uoči godišnjice rada njegovog kabineta, ocijenio da izazovi sa kojima se suočava Crna Gora nijesu vezani za mandat jedne vlade.

Proizvodnja cigareta počinje sredinom decembra

Proizvodnja u Novom duvanskom kombinatu (NDKP) bi trebalo da počne polovinom decembra, saopštioje Pobjedi direktor te kompanije Gabriele Arveda. Onje naveo daje vrijednost investicije 22 miliona eura, kao i da će u početku biti angažovano 40 radnika.

Dobra godina za javne finansije

Ministar finansija Darko Radunović razgovarao je juče sa timom Jedinice za zemlje kandidate i potencijalne kandidate u Direktoratu za ekonomiju i finansije Evropske komisije, na čelu sa šefom odjeljenja Uve Štamom o ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i fiskalnim projekcijama za naredni srednjoročni period.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *