Mapa najopasnijih i najbezbjednijih zemalja za putovanja

Dodajte komentar

Prije nego što isplanirate vaše naredno putovanje, možda biste željeli da znate koliko je rizićno mjesto koje planirate da posjetite.

Nova mapa rizičnih destinacija za putovanje u 2018. godini nivo bezbjednosti zemalja na osnovu kriterijuma bezbjednosti na putu, opšte bezbjednosti i zdravstvenih usluga.

Finska, Norveška i Island trenutno su najbjezbednije zemlje, dok je veliki dio Afrike označen kao opasan kada je riječ o bezbjednosti i sigurnošću na putevima.

Takođe, putovanje u afričke zemlje rizično je i kada su u pitanju uslovi za medicinsku zaštitu, kao i u Siriji, Iraku, Avganistanu i Gvajani, dok je rizik nizak u Kanadi, SAD, velikom dijelu Evrope, Australiji, Novom Zelandu i Japanu.

Brazil, Kina i Rusija smatraju se zemljama sa rastućim varijabilnim rizikom kada je riječ o zdravlju.

Neznatan bezbjednosni rizik je na Grenlandu, Islandu, Finskoj, Norveškoj, Švajcarskoj, dok je nizak u SAD, Španiji, Japanu, Novom Zelandu i Australiji.

Ekstremna opasnost po bezbjednost postoji u Siriji, Libiji, Južnom Sudanu, Avganistanu, Somaliji, Jemenu i Maliju. Visok nivo zabilježen je u Meksiku, Pakistanu i u dijelovima Indije.

Kada je riječ o bezbjednosti na putevima, osim u zemljava u Africi, najveći rizik ovog tipa je u Brazilu, Boliviji, Saudiskoj Arabiji, Iranu i Kazahstanu. SAD se po ovom pitanju nalazi na umjerenom nivou.

U većini evropskih zemalja je rizik nizak ili veoma nizak, uključujući Japan, Australiju i Novi Zeland.

Rezultati su takođe pokazali da dvije trećine (63 odsto) ljudi smatra da su putovanja postala rizičnija u posljednjih godinu dana, a kao glavne razloge za promjenu destinacije navode prirodne katastrofe i bezbjednost.

Takođe, 58 odsto biznis turista istaklo je da su svoje planove menjali iz sigurnosnih razloga.

Skoro polovina (43 odsto) je morala da menja svoje planove putovanja zbog prirodnih nepogoda, uključujući ekstremne vremenske prilike.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *