Izvršni direktor Morgan Stanleya: Ko misli da je Bitcoin stabilna investicija laže sam sebe

Dodajte komentar

Izvršni direktor Morgan Stanleya kazao je da svako ko misli da je Bitcoin stabilna investicija zavarava sam sebe.

U intervjuu za CNBC, James Gorman je kazao da digitalne valute nisu sigurna investicija te niko ne bi trebao očekivati išta drugačije.

“Nešto što naraste 700% u jednoj godini, je po definiciji špekulacija. Svako ko misli da kupuje nešto stabilno laže sam sebe”, kazao je Gorman.

Napominje da bi Bitcoin mogao narasti za novih 700%, ali tako isto može se dogoditi da padne 700%.

Gorman ja dodao da je Bitcoin precijenjen i da ne zaslužuje ovoliko pažnje koliko trenutno dobija.

Negativni komentar od strane bankara nije ništa iznenađujuće. Ovakvi komentari od strane bankara nisu iznenađujući i često se mogu ćuti. Ovoga puta komentar nije toliko negativan kao što je bio onaj od strane direktora JPMorgana, Jamie Dimona, kada je u septembru izjavio da je Bitcoin prevara.

Zašto dolaze ovakvi komentari od strane bankara? Očigledno zato što se sa Bitcoinom međunarodne transakcije mogu izvršiti u puno kraćem vremenu već je to slučaj s tradicionalnim putem preko banaka.

David Johnson, direktor nove digitalne platforme Latium, čvrsto vjeruje da će kripto valute transformisati način na koji se trenutno koristi novac, te napominje da je ovo tek početak.

“10 godina od danas finansijski svijet će izgledati puno drugačije već što je to danas”, kazao je Johnson i dodao da već sada finansijski sektor izgleda puno drugačije nego je izgledao prije nekoliko godina, te da je ovo tek početak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *