Colliers International se širi i u Vašingtonu

Dodajte komentar

Vodeća svjetska firma za komercijalne usluge za nekretnine Colliers International Group Inc. (NASDAQ i TSX:CIGI) je danas najavila kupovinu Serten Advisors-a, vodeće brokerskue kuće za zastupanje zakupaca. Sa kancelarijom u popularnom tržnom centru Tysons Corner, firma pruža usluge kako lokalnim klijentima, tako i onima iz ostatka SAD-a i širom svijeta uz pomoć stručnog tima profesionalaca sa preko 100 godina ukupnog iskustva.

“Strategijska kupovina kompanije Colliers-u ostvaruje dodatni tržišni udio i omogućava mu nove poslovne prilike na konkurentnom tržištu predgrađa Vašingtona”, kazao je Marty Pupil, Predsjednik brokerskog odjeljka za SAD u Colliers International-u. “Dodavanjem Steve-a, Paul-a i ostatka njihovog talentovanog liderskog tima našoj postojećoj grupi profesionalaca iz okruženja, dodatno će se poboljšati položaj Colliers-a kao firme za pružanje usluga u oblasti nekretnina najuspješnijim kompanijama u regionu.”

Serten Advisors, koji su osnovali Steven Hubberman i Paul Schweitzer, će doprinijeti Colliers-u svojim timom od 12 profesionalaca sa iskustvom u poslovanju preko 150 tržišta na prostoru Sjeverne Amerike, pružajući usluge klijentima u oblasti komercijalnih nekretnina, od nalaženja zemljišta, do premještanja kancelarija i strategijskog portfolio menadžmenta.

“Pridruživanjem Colliers-u učvršćujemo poziciju i pojačavamo infrastrukturu Colliers-ove globalne platforme, i tako našim klijentima omogućavamo najbolje uslove za ispunjenje njihovih potreba”, navodi se  u izjavi Hubbermana i Schweitzera. “Naše ključne vrijednosti i preduzetnički duh se savršeno uklapaju u jedinstvenu preduzetničku kulturu Colliers-a i očekujemo da ćemo bolje ispunjavati potrebe naših svjetskih klijenata, kao i omogućiti našim zaposlenima da iskoriste ostale prednosti poslovanja u ovoj svjetski poznatoj organizaciji.”

“Beltway (naziv tržišta koji pokriva Vašington i okolnu regiju) se mijenja, i dodavanjem tima savjetnika sa vrhunskim poznavanjem tržišta i iskustvom predstavlja veliki dobitak za nas,” izjavio je Joe Harbert, Predsjednik odjeljka za Istočnu regiju u Colliers International-u. “Uz David Parker-a, regionalnog direktora i tržišnog lidera, pripremamo se za eksponencijalni rast u regionu.”

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *