Pogledajte kako izgledaju luksuzne vile na vodi (foto)

Dodajte komentar

Ove unikatne strukture koriste solarnu energiju, ne emituju štetne gasove i plutaju po vodi… a kako kažu njihovi dizajneri, one mogu podnijeti i najsnažnije uragane…

S obizrom na ovogodišnju sezonu oluja, to je svakako osobina koju će ljudi cijeniti. To takođe znači da će njihovi vlasnici imati priliku da uživaju u njima svakog dana u godini. Kao djelo holandskog arhitekte Koena Oltuisa, u saradnji sa Watestudio i startap kompanijom iz Majamija, Arkup, ove plutajuće vile u potpunosti su samostalne i imaju svoje sisteme za odlaganje otpadaka, prikupljanje kišnice i filtriranje vode.

Nudeći oko 450 m2 prostora, ove jedinstvene vile opremljene su solarnim panelima od 30 kW, litijum-jonskim baterijama od 1.000 kWh i izolacijom visokog kvaliteta. Vlasnici ovih nevjerovatnih plutajućih domova mogu uživati na životu na moru, a da pritom ne napuštaju luku. Specijalno dizajnirane da budu bezbjedne, zahvaljujući specijalnim sistemima nivelacije, ove vile mogu podnijeti jake vjetrove, poplave i uragane sve do kategorije četiri.

Ovo je sve omogućeno hidrauličnim nogarima koje stabilizuju plutajuće domove i izdižu ih iz vode ako je to potrebno. Ako vam promjena lokacije ikada padne na pamet, twin električni motori sa 136 konjskih snaga će pokrenuti vašu vodenu palatu gdje god želite, pri brzini od sedam čvorova.

Naravno, ove moderne vile imaju sve pogodnosti koje vam padaju na pamet. Dio njih su i prostrane terase, kao i pametni komunikacioni sistemi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *