Golubović novi predsjednik Privredne komore?

Dodajte komentar

Vlasnik podgoričke kompanije Veletex Vlastimir Golubović trebalo bi da zamijeni Velimira Mijuškovića na poziciji predsjednika Privredne komore Crne Gore (PKCG), saznaju “Vijesti” iz izvora u privrednom sektoru.

Golubović, dugogodišnji privrednik, bio je kandidat za odbornika sa liste Koalicije za evropsku Podgoricu Milo Đukanović na izborima koji su održani 25. maja 2014. godine.

Konkurs za izbor novog predsjednika PKCG istekao je juče. Iz te privredne organizacije “Vijestima” je objašnjeno da će imena kandidata koji su se prijavili za tu poziciju objaviti nakon što istekne rok od sedam dana od zaključenja konkursa. To iz razloga što neka prijava može da stigne poštom.

Mujušković je od 2005. godine u PKCG kada je izabran za potpredsjendika, a od decembra 2007. do marta 2008. godine v. d. predsjednika. Za predsjednika je imenovan u martu 2008. godine. On je prošle godine u martu izbran po treći put, ali odlazi u penziju.

Upravni odbor PKCG je 6. oktobra ove godine donio odluku o pokretanju postupka za izbor predsjednika koji treba da se završi do 29.decembra.

Prema odluci, komisija ima zadatak da do 30. novembra analizira kandidature i da za Upravni odbor pripremi informaciju o kandidatima za izbor predsjednika komore. Informacija treba da sadrži preporuku koji od kandidata treba da bude izabran za predsjednika.

Preduzeće “Veletex” osnovano je 17. januara 1992. godine preduzetničkom inicijativom Vlastimira Golubovića i njegove porodice. Na samom početku procesa privatizacije u Crnoj Gori „Veletex“ zaključuje Ugovor sa državnim fondovima o kupovini većinskog paketa akcija akcionarskog društva „Agroexport Bar-Promet“ iz Bara. Od 1. januara 2004. godine, nakon sprovedenog postupka restrukturiranja putem pripajanja „Agroexport“-a, „Veletex“ posluje kao akcionarsko društvo, sve do početka 2013. godine kada opet mijenja organizacioni oblik u društvo sa ograničenom odgovornošću (doo).

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *