Soros odustao od akcija Apple-a i Snap-a, kupuje udio u Amazonu i Microsoftu

Dodajte komentar

Investicioni fond Džordža Soroša je u posljednjem kvartalu odbacio akcije u „Apple“-u i „Snap“-u, i istovremeno smanjio udio u drugim velikim tehnološkim gigantima, kao što su „Facebook“ i „Twitter“, pokazuju nedavno objavljeni podaci o poslovanju.

Sorošev hedž fond je prodao 1.700 akcija „Apple“-a, i 1,55 miliona vrijedne akcije „Snap“-a u septembru, što je obrisalo udio hedž fonda u obije kompanije, pokazuju podaci američke Komisije za hartije od vrijednosti i razmjene, objavljene u utorak.

Važno je napomenuti da je imovina fonda u „Apple“u bila relativno mala, te da je, u utorak imala tržišnu vrijednost od samo 291.278 dolara.

S druge strane, udio u kompaniji „Snap“ je bio nemjerljivo veći, pa je 1,55 miliona akcija imalo ukupnu vrijednost od 19,48 miliona dolara, na zatvaranju, u utorak.

Situaciju u „Snap“-u oslikava tržište medveda, o čemu najbolje govori pad vrijednosti akcija ove kompanije od 48 odsto, od izlaska na berzu u martu ove godine.

„Soros Fund Management“ je takođe smanjio svoj udio u vlasništvu „Twitter“-a sa 5.700 akcija, ali je pritom zadržao 18.400 akcija ove društvene mreže. Kada je riječ o „Facebook“-u, Soroš je u posljednjem kvartalu odbacio 367.262 akcije ovog giganta i zadržao 109.451 dionica najpopularnije društvene mreže.

Međutim, poznati milijarder nije izgubio interesovanje za sva imena iz tehnološkog sektora. Naime, Soroš je povećao svoj udio u „Microsoft“-u od 99.000 akcija i „Amazon“-u za 2.500 akcija.

Sorošev hedž fond je, takođe, prodao akcije u kompaniji „Apple“, za razliku od Vorena Bafeta koji je uvećao svoj udio u vlasništvu nad ovom kompanijom, zahvaljujući pozitivnim izvještajima investitora i stručnjaka, koji predviđaju svijetlu budućnost i porast vrijednosti akcija kompanije, zahvaljujući novom modelu iPhone X.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *