Montenegro Airlines za devet mjeseci prevezao pola miliona putnika

Dodajte komentar

Montenegro Airlines (MA) je za prvih deset mjeseci 2017. godine u redovnom, čarter i kod-šer saobraćaju imao više od pola miliona putnika, ili preciznije 507.044, od čega je blizu 300.000 putnika prevezeno u periodu od početka juna do kraja septembra, saopšteno je iz kompanije.

Pored redovnih destinacija na kojima leti naša kompanija, realizovane su i serije čarter letova za jug Italije (Bari i Napulj), Slovačku (Bratislava), Izrael (Tel Aviv), Finsku (Helsinki), manje serije čartera prema Francuskoj (Nant i Ajačo), Austriji (Salzburg, Linc, Grac), kao i niz pojedinačnih čarter letova prema drugim destinacijama. Pri tome je ostvaren ukupan nalet flote od 9.423 blok sati odnosno 6149 letova.

Pored redovnih komercijalnih i operativnih aktivnosti Montenegro Airlinesa, u fokusu upravljačkih i rukovodećih struktura kompanije, su analize i proračuni koji će za ishod imati ili model finansijskog i operativnog restrukturiranja u cilju dugoročne stabilizacije poslovanja, ili za sada manje izvjesno, ali ipak uzeto u obzir, proglašenje insolventnosti sa svim negativnim posljedicama koje to podrazumijeva. Na tom poslu je angažovana jedna od četiri najveće revizorske kuće, a detaljan Izvještaj će u najkraćem roku biti podnijet osnivaču na razmatranje.

“Menadžment kompanije sa pažnjom dobrog domaćina, u cilju iznalaženja najefektivnijeg rješenja u finansijskom i operativnom smislu po pitanju flote, priprema i analizira detaljnu prihodovnu i troškovnu strukturu po više scenarija, kroz biznis plan na pet i više godina. Ovakav pristup podrazumijeva princip nabavke aviona kroz operativni lizing, pri čemu je moguće sklopiti izuzetno povoljne finansijske aranžmane koji su višestruko jeftiniji i višestruko manji u odnosu na iznose koji se pominju u medijima i koji se odnose na kupovinu aviona”, kazali su iz MA.

“Nakon stručnih analiza po pitanju flote, koje će kroz biznis plan biti uključene u finalni Izvještaj koji je u pripremi za razmatranje, odluku o tome da li će se nabavljati avioni, kojeg tipa i po kom aranžmanu, u konačnom će donijeti osnivač, s obzirom na to da se radi o jednoj od ključnih odluka za budućnost kompanije”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *