Naslovne strane dnevnih novina za 14. novembar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

DRI će opet u kontrolu Skupštine

Skupština do kraja ove nedelje treba da dostavi Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) akcioni plan za realizaciju 23 preporuke lcoje je dobila nakon negativnog mišljenja na prošlogodišnje poslovanje. To su saopštili juče prestavnici DRI na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju koji je razmotrio predlog zakona završnog računa budžeta za prošlu godinu i Godišnji izvještaj o radu DRI…

ČEZ prodaje Škodu Praha

Češka državna energetska kompanija (ČEZ) pokušava da dođe do novca koji joj je potreban, a jedna od opcija je da proda svoju firmu Škoda Praha koja treba da gradi drugi blok Termoelektrane Pljevlja.

MA želi dva nova Boinga Max 7

Ukoliko Vlada prihvati plan restrukturiranja i razvoja koji je pripremilo novo rukovodstvo nacionalne aviokomanije Montenegro erlajns (MA), predvođeno izvršnim direktorom Živkom Banjevićem, MA bi mogao postati prva aviokompanija u Evropi koja će koristiti najnovije ostvarenje čuvenog američkog proizvođača aviona Boing model “B-737 MAX 7”.

Dnevne novine

Nurković: Teško stanje u MA je najveći izazov

Kompanija Montenegro airlines (Ma) bila je pred pokretanjem stečaja, ali naporom Vlade i menadžmenta uspjela je da se održi, na dobro građana i cijele privrede, ocijenio je juče ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Odobreno više od 170 kredita za grijanje na pelet

Za nepunih mjesec, otkad je počela realizacija treće faze programa Energy Wood, do sada je odobreno više od 170 kredita i iskorišćeno preko 60.000 eura, kazali su Dnevnim novinama u Ministarstvu ekonomije.

Veća vrijednost građevinskih radova

Vrijednost građevinskih radova u trećem kvartalu veća je 5,1 odsto u odnosu na prethodni, pokazuju podaci Monstata. U odnosu na isti period prošle godine, vrijednost građevinskih radova u trećem kvartalu veća je 40,4 odsto.

Dan

Vlada se zadužuje još 300 miliona

Budžet za narednu godinu će iznositi skoro dvije milijarde eura, a za njegovo finansiranje nedostaje skoro 300 miliona eura. Toliko novca će Vlada moragi da pozajmi da bi otplagila dugove iz prethodnog perioda i finansirala izgradnju autoputa.

Nepotizam cvjeta u Aerodromima

O prodaji Aerodroma se ne razmišlja, iako u njemu cvjeta nepotizam, dok se za Montenegroerlajnz (MA) traži najprihvatljivije rješenje kako bi se održala ta izuzetno bitna kompanija za Crnu Goru i njene građane, kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković.

Sastala se sa vlasnicima pa oštetila radnike

Predsjednik Sindikalne organizacije zaposlenih Port of Adrije (PoA) Miloš Klisić tvrdi da je Vrhovni sud donio odluku o ukidanju kolektivnog ugovora (KU) u tom preduzeću, čime su mnoga prava radnicima oduzeta, nakon što se predsjednica tog suda Vesna Medenica sastala sa vlasnicima kompanije iz Bara, turskim Global portsom. On je to juče saopštio na pres konferenciji povodom neprimjene kolektivnog ugovora u tom preduzeću, koje je privatizovano 2013. godine.

Pobjeda

Predložen budžet za narednu godinu

Vlada će danas u Vili Gorica u Podgorici predstaviti prijedlog budžeta za narednu godinu i projekciju makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja za period 2017 2020. Na sjednici koja je sinoć počela u 19 časova, Vlada je raspravljala o ova dva dokumenta.

Ne razmišljaju o prodaji Montenegro erlajnza

Vlada će pronaći najprihvatljivije rješenje da se održi Montenegro erlajnz, naveo je ministar saobraćaja Osman Nurković tokom gostovanja na jutarnjem programu RTCG. Prema njegovim riječima, ne razmišlja se o prodaji nacionalnog avioprevoznika, već se traži adekvatan model za stabilizaciju u tom, kako je kazao, važnom preduzeću za Crnu Goru.

Put opcija košta Italijane 93 miliona eura

Italijanska kompanija A2A ostvarila je za devet mjeseci ove godine profit od 226 miliona eura, što je za trećinu manje nego lani u istom perodu. Prošle godine, naime, profit u trećem kvartalu je bio 323 miliona eura. Ukupan prihod kompanije u ovom periodu je bio 4,26 milijardi, što je 22 odsto više nego lani. Iz kompanije su objasnili ovaj pad profita opcijom put iz Elektroprivrede, koja ih košta ukupno 93 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *