Koliko je Agrokor potresao region?

Vodeći ljudi iz prehrambenog sektora regiona razmijeniće mišljenja i ocjene o stanju i perspektivama tržišta prehrambene industrije na ovim prostorima.

Oni će ocenjivati stanje na 7. konferenciji FMCG, Retail & Agribusiness Arena u Beogradu, nakon potresa koji je izazvao slučaj Agrokor.

Kako je saopštio organizator kojnferencije, kompanija Infoarena, na okruglom stolu na temu “Stanje i perspektive prehrambenog sektora regije”, između ostalog, biće riječi o uticaju procesa restrukturiranja Agrokora na strategije kompanija i prilikama koje taj proces otvara u regionu, i šansama za uspjeh nagodbe koncerna sa poveriocima.

Takođe će biti riječi o tome kakav će uticaj imati “novi”, restrukturirani Agrokor i “novi igrači” na tržištu na lanac vrijednosti po zemljama regiona, šta se može raditi drugačije da bi se ubrzao rast prehrambeno-maloprodajnog sektora, o planovima daljeg širenja, efektima onlajn kanala prodaje na poslovanje…

Konferencija FMCG “Retail and Agribusines Arena” se tradicionalno organzuje svake godine u četiri regionalna centra – u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu i Ljubljani. U Zagrebu je održana prošle nedjelje, a nakon sjutrašnjeg skupa u Beogradu, biće organizovana u Sarajevu 30. novembra i u Ljubljani 7. decembra.

Na konferenciji u Beogradu će, među brojnim predstavnicima vodećih preduzeća iz ovog sektora, kako je najavljeno, učestvovati Ivan Šašić, konsultant za prodajnu efikasnost iz kompanije Nielsen Srbija, Drago Munjiza, vlasnik i direktor firme “Jakov Viktor” iz Hrvatske, i drugi.

Check Also

6 stvari koje NE doprinose razvoju vaše (digitalne) karijere

Piše: Vladimir Cerić, Izvor: Netokracija.rs Kada su me drugari iz Netokracije pozvali i zamolili da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *