Donacija za solarni sistem u Dječjem domu Mladost

Dodajte komentar

Predsjednik udruženja njemačko – crnogorskog prijateljstva ,,DeMonte” iz Minhena Savo Bigović uručio je Vladimiru Deliću, direktoru Dječjeg doma “Mladost” Bijela, novčani ček vrijedan 14 hiljada eura kao donaciju za izgradnju sistema solarne elektrane u ovoj javnoj ustanovi.

Sredstva su prikupljena na donatorskoj večeri održanoj 24. juna u Minhenu kao i u periodu do 31. avgusta. Pored donatora iz krugova dijaspore, diplomatskog kora i predstavnika Vlade Bavarske, sponzor u organizaciji donatorske večeri i partner u prikupljanju sredstava je kompanija Luštica Development iz Tivta.

“Smatramo da je ovo najljepši način da kroz konkretan doprinos dijaspora pomogne maticu i da se istovremeno jačaju odnosi dijaspore i matice. Obezbijeđjena sredstva će pomoći da Dom dobije novi, efikasniji način snabdijevanja energijom, dok će njegovi štićenici, naša djeca, u njemu imati udobniji život. Posebno nam je drago što je našu iskrenu želju u ovom projektu koji smo realizovali u saradnji sa Generalnim konzulatom Crne Gore u Minhenu prepoznala kompanija Luštica Development koja je time pokazala socijalnu odgovornost.U ovoj akciji jednako je važno i učešće prestavnika Vlade i  Skupštine Crne Gore, predstavnika Vlade Bavarske, njemačkih prijatelja i naravno crnogorske dijaspore u Minhenu”, naveo je Bigović.

Izražavajući nadu da je ova saradnja dobar povod za naredne inicijative, on je zahvalio i poznatom pjevaču Sergeju Ćetkoviću koji je dobrotvornim koncertom “doprinio da projekat uspije u punom smislu”.

Prema riječima Rudigera Flajhea, direktora marketinga i prodaje u Luštica Development, za tu kompaniju je zadovoljstvo što je, pored projekata na lokalnom nivou u sklopu svog društveno-odgovornog poslovanju, inicijativom van granica Crne Gore, uspjela da poveže naše sunarodnike i da realizuje projekat značajan za zajednicu.

Bivši generalni konzul Crne Gore u Minhenu, Veljko Milonjić ocijenio je da su ovakvi projekti najbolji način povezivanja matice i dijaspore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *