Glavni grad diže kredit kod IFC i Erste za gradnju jugozapadne obilaznice

Dodajte komentar

Glavni grad Podgorica donio je odluku da se kreditno zaduži 15 miliona eura za izgradnju saobraćajnice “Jugozapadna obilaznica”. Odluku o zaduženju treba da verifikuje lokalni parlament Glavnog grada, čija sjednica je zakazana za sjutra.

Prema Predlogu odluke koju objavljuje Portal Analitika, Glavni grad će se zadužiti kod Erste banke i IFC-a po 7,5 miliona eura.

Kredit se daje na rok od deset godina, sa grejs period dvije godine.

Kamata iznosi 3,95% godišnje plus šestomjesečni EURIBOR. Kredit će biti korišćen u 2018. i 2019. godini. Otplata rata i kamata počeće 2020.godine.

Sredstva za otplatu kredita obezbijedit će se buđžetom Glavnog grada prema utvrđenom vremenskom rasporedu plaćanja. Prije stavljanja kredita u otplatu dogovorena je mogućnost u koliko to bude odgovaralo Glavnom gradu da se na bazi tadašnjih tržišnih uslova varijabilna kamata pretvori u fiksnu.

Ugovor o zaduženju na osnovu ove odluke, a nakon pribavljenje saglasnosti Vlade Crne Gore potpisaće Gradonačelnik Glavnog grada Podgorice.

Zaobilaznica će ići od budućeg kružnog toka u Donjoj Gorici (koji će biti kod nekadašnjeg restorana “Palma“) do kružnog toka na putu Podgorica – Petrovac (u neposrednoj blizini distributivno-logističkog centra “Volija”) približne dužine 3,6 km, uključujući i 150 metara dug most preko rijeke Morače.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *