Sastanak guvernera Centralne banke Crne Gore sa delegacijom Societe Generale grupe

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa glavnim izvršnim direktorom Societe Generale grupe za Evropu, g. Đanlukom Somom i predstavnicima rukovodstva Societe Generale Montenegro banke, g. Miroslavom Hiršlom, glavnim izvršnim direktorom, i g. Miloradom Katnićem, predsjednikom Odbora direktora.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo poslovanjem SGM banke koja je jedna od vodećih finansijskih institucija u Crnoj Gori. Osim što zauzima prvu poziciju u domaćem bankarskom sistemu, posmatrano po tržišnom učešću ukupnih kredita, SGM banka bilježi pozitivne trendove kod ostalih indikatora poslovanja.

G. Soma se zahvalio CBCG na podršci i partnerskom odnosu i istakao da Crna Gora ostvaruje impresivne rezultate u oblasti ekonomije, a da se stanje u finansijskom sektoru, iz godine u godinu, unapređuje, što jača finansijsku i ukupnu stabilnost zemlje.

Guverner Žugić je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima poslovanja SGM, a posebno činjenicom da ova banka, primjenjujući zdravu bankarsku praksu, daje značajan doprinos i realnom sektoru u Crnoj Gori.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da je neophodno usmjeriti buduće aktivnosti ka smanjenju učešća NPL-a na nivou sistema, čemu će SGM banka, prema riječima njenih predstavnika, dati svoj puni doprinos.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *