Premijer Marković primio delegaciju Societe Generale grupe

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u petak delegaciju Societe Generale Grupe koju je predvodio Đanluka Soma (Gianluca), glavni izvršni direktor Societe Generale za Evropu.

Izraženo je zadovoljstvo poslovanjem jedne od najvećih evropskih finansijskih grupa u Crnoj Gori uz ocjenu da dobrim rezultatima Societe Generale banke Montenegro umnogome doprinosi i povoljan poslovni ambijent koji je kreirala Vlada, a odnedavno i članstvo Crne Gore u NATO-u koje je povećalo prepoznatljivost i percepciju investicione sigurnosti Crne Gore.

Premijer Marković je ocijenio da reputacija Societe Generale grupe, njeno poslovanje u Crnoj Gori i standardi poslovanja kao i dragocjeno partnerstvo sa brojnim državnim i privatnim kompanijama daju snažan podsticaj našoj ekonomiji.

„Prisustvo Societe Generale grupe u Crnoj Gori veliki je kapital za našu ekonomiju“, ocijenio je predsjednik Vlade dodajući da visoki stepen društvene odgovornosti Societe generale banke Montenegro, kroz njene brojne aktivnosti, predstavlja primjer odgovornog odnosa prema široj zajednici.

Glavni izvršni direktor Societe Generale za Evropu ocijenio je da su odlični poslovni rezultati banke u Crnoj Gori rezultat i povoljnog poslovnog okruženja.

„Kao bankar vidim u Crnoj Gori veoma dobro poslovno okruženje što uz korektne procjene rizika predstavlja podlogu za naše dobre poslovne rezultate ovdje“, rekao je glavni izvršni direktor Societe Generale za Evropu Đanluka Soma.

Pohvalivši Vladine mjere fiskalne konsolidacije glavni izvršni direktor Societe Generale za Evropu je ocijenio da tako odgovoran odnos prema javnim finansijama obećava prosperitet zemlje na duži rok.

„Crna Gora kao država ima šanse za dobar napredak. U Crnoj Gori vidimo dugoročne mjere što nas raduje. Stoga vam čestitam na hrabrosti i konzistentnosti“, rekao je Đanluka Soma premijeru Dušku Markoviću.

Predsjednik Vlade se zahvalio Societe Generale grupi na savjetodavnoj podršci Vladi Crne Gore i kompanijama u državnom vlasništvu.

U delegaciji su bili i glavni izvršni direktor Societe Generale banke Montenegro Miroslav Hiršl i predsjednik Odbora direktora Societe Generale banke Montenegro Milorad Katnić.

Izvor: gov.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *