Donijeti program socijalnog stanovanja

Dodajte komentar

Pomoćnik ministra turizma Marko Čanović učestvovao je na 78. sesiji UNECE Komiteta za stanovanje i upravljanje zemljištem u Ženevi. Kako su saopštili iz Ministarstva turizma, Čanović je aktivno učestvovao na sesiji i učesnicima predstavio aktivnosti Vlade i ministarstva na unapređenju politike i strategije stanovanja. On je, između ostalog, istakao da nacionalna stambena strategija za period od 2011. do 2020. godine i Zakon o socijalnom stanovanju postavljaju osnovne strateške i institucionalne elemente sistema socijalnog stanovanja koji će se u narednim godinama razvijati na državnom i lokalnom nivou.

“Njima se utvrđuje obuhvat lica koja ostvaruju pravo na rješavanje stambenog pitanja na osnovu zakona, kao i podjela nadležnosti između državnog i lokalnog nivoa”, rekao je Čanović.

Naglasio je i da je jedna od vladinih obaveza da donese program socijalnog stanovanja, kojim se utvrđuju ciljevi razvoja socijalnog stanovanja, kao i izvori i način obezbjeđivanja sredstava za njegovu realizaciju.

Kada je u pitanju socijalno stanovanje, Čanović je istakao i da Ministarstvo održivog razvoja i turizma trenutno radi na implementaciji i realizaciji treće faze projekta 1000+.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *