3D štampano penkalo od čistog zlata

Dodajte komentar

Holandski dizajner i tehnolog, Rajn van der Mast, navešće vas da se ponovo zaljubite u penkala…

Njegovi najnoviji dizajni koriste sve prednosti tehnologije 3D štampanja, kako bi kreirali intrigantno detaljna penkala od dragocjenih materijala poput zlata i srebra.

Nazvani Spica Virginis, njegovi novi dizajni nas opčinjavaju i nazvani su po najvećoj zvijezdi u Virgo sazvežđu. Penkalo je dostupno u varijanti od 18k žutog ili bijelog zlata, ali žuta verzija definitivno privlači više pažnje svojim izgledom. Neuniformisana struktura latica na penkalu kreirana je 3D štampanjem. Takođe, ova penkala okarakterisana su i elementom inovacije, jer su prva u svijetu sa vrhom koji je takođe rezultat 3D štampanja.

“Za ljude koji preferiraju lakoću titanijuma, koji ima tri puta manju gustinu u odnosu na zlato, mi nudimo našu titanijumsku verziju koja je pozlaćena 24K zlatom i veoma malom količnom kobalta”, rekao je dizajner.

Verzije penkala od 18k žutog i bijelog zlata koštaju 14.320 €, dok je titanijumska verzija sa oplatom od 24K zlata procijenjena na blizu 5.000 €. Obične, titanijumske verzije koštaju 2.490 €.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *